robert mišeta

"Nema parkirališta za sve, ZG parkingu bitna je računica"

Foto: PIXSELL
"Nema parkirališta za sve, ZG parkingu bitna je računica"
26.01.2011.
u 22:32
Direktor najprozivanije Holdingove podružnice o nizu apsurdnih poteza i politici prema građanima
Pogledaj originalni članak

Što da rade građani koji nemaju mjesečne karte, kako da dolaze na posao?

Bilo bi licemjerno reći da ću zatražiti da se svima omogući cjelodnevno parkiranje u centru grada, jer mjesta nema. Da svi mogu kupiti karte, nastao bi potpuni kaos.

Što mislite o sniženju cijena mjesečnih parkirališnih karata?

Mislim da su bile dovoljno jeftine. Po novome za 100 kuna mjesečno za kartu u prvoj zoni možete parkirati u cijelom gradu. Pretpostavljam da će se i građani koji nemaju takve karte složiti da to nije u redu.

Je li istina da se već prije dvije godine znalo da će se zatvoriti garaža u Ilici 45?

Otkad je Zagrebparking izgubio tu zgradu, govori se da će se ondje graditi hotel ili zgrada i kako će garaža nestati. Jedan od razloga gradnje Tuškanca i jest činjenica što se znalo da će ta u Ilici nestati.

Hoćete li odustati od gradnje garaže ako se ostvari javno-privatno partnerstvo?

Praksa je da mi gradimo i upravljamo garažama. Ovo je prvi slučaj gdje nije jasno kako bi to funkcioniralo. Nije jasno hoćemo li obavljati komercijalnu djelatnost ili ne, koje su naše odgovornosti, a što naša prava. Bitno je samo kakva će biti računica za nas.

>>Cijeli intervju s Robertom Mišetom pročitajte u sutrašnjem Večernjem listu.

Također, u sutrašnjem VL-u pročitajte o apsurdu u prvoj zoni, gdje "pauci" najviše vrebaju, i zašto neki misle da su prometni redari protuustavna "policija".

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

JS
ja sam gladan
00:26 27.01.2011.

Ovi SDP-ejci misle da smo mi bankomat.Uništili su Zagreb. Ne daj Bože da dođu na vlast u cijeloj Hrvatskoj. Onda smo stvarno gotovi. Još se živo sjećam njihovih sranja iz 2000. godine.

CR
crocro
07:45 27.01.2011.

Da li je netko pitao ovoga tipa koji će sud odlućuvati o pravima prioriteta parkiranja. Tko će razmatrati molbe onih koji žele parkirati i odrediti prioritete. Koji je sud nadležan, ovaj tip neće ništa reći. To je njegovo diskreciono pravo i pravo gradonačelnika. Da vedre i oblače. Bitan je profit grada. Kako bi se nadoknadio onaj manjak od 25 milijuna kuna za nadstrešnice koje su preplaćene. A o sudbini razlike nitko se nije očitovao niti završio u Remetincu.

AU
autoritet
23:59 26.01.2011.

Dajte više, uvijek isti problem - nema mjesta. Pa gradite te j**ene garaže po centru, ne obazirite se na prosvjede uvijek istih 10 debila