rok u ponoć

Njih 280 htjelo bi posao u Holdingu, Tolić 'sretnik' u ZET-u

Foto: 'Tatjana Tadic/PD/PIXSELL'
Njih 280 htjelo bi posao u Holdingu, Tolić 'sretnik' u ZET-u
10.09.2013.
u 09:24
Interes za poziciju na rukovodećem mjestu jedne od 18 podružnica i triju trgovačkih društava pokazalo je više od 13 osoba, a natječaj se zaključuje danas u ponoć
Pogledaj originalni članak

Na nedavno raspisane natječaje za direktore Holdingovih podružnica do jučer se, kako doznajemo, prijavilo 280 ljudi. Interes za poziciju na rukovodećem mjestu jedne od 18 podružnica i triju trgovačkih društava pokazalo je više od 13 osoba, a natječaj se zaključuje danas u ponoć dokad će se na stolu uprave gradske tvrtke sigurno pojaviti još pokoji životopis. Tko će pak voditi podružnice, znat će se tek krajem mjeseca jer će, kako doznajemo, obrada podataka trajati desetak dana, a mora se poštovati i žalbeni rok od osam dana. Svi dosadašnji direktori opet su poslali svoje molbe za posao, no sudeći po onome što je kazao gradonačelnik, polovicu od 21 podružnice trebale bi voditi žene.

– Mora biti najmanje 50 posto žena jer moramo voditi računa o ravnopravnosti spolova – kazao je Bandić.

Jedini je poznat budući direktor podružnica Zagrebačkog holdinga Ivan Tolić. Ujedno i član uprave Holdinga te nekadašnji direktor ZET-a, s obzirom na naklonost gradonačelnika Milana Bandića, čiji je savjetnik donedavno i bio, ponovno će na čelo te najproblematičnije podružnice koja svaku godinu završi u milijunskim gubicima.

Podsjetimo, Tolić je ZET napustio sredinom 2010. godine sporazumnim raskidom ugovora, a do kraja te godine podružnica je bila u gubitku 282 milijuna kuna. Na računu će ga minus i dočekati, a u prvih pet mjeseci 2013. godine on iznosi 91 milijun kuna. Još 2006. godine Tolić je s čela Gredelja otišao u ZET, a i tu je tvrtku ostavio u minusu od 53 milijuna kuna.

Nakon četiri godine u njega se ponovno vratio, a nakon odlaska Gredelja u stečaj 2012. godine postao je savjetnik gradonačelnika.

>>Usporedili smo ZG Holding s Ljubljanom, Budimpeštom i Bečom

>>Bandić imenovao pročelnike: Ovo su novi šefovi Zagreba

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.