Gastroponuda Zagreba prije desetak dana postala je bogatija za sasvim novu vrstu restorana. Gastro Mare Bijelko, u središtu grada, na prvom katu Centra Cvjetni, Zagrepčanima prvi put donosi koncept otvorene kuhinje, čiji je idejni začetnik Ante Bjelančić.
Nakon dugogodišnjeg iskustva u kuhinjama metropola i luksuznih kruzera, Bjelančić je ostvario san, kako kaže, “uplovivši” napokon i u glavni grad Hrvatske.
– U ponudi je isključivo svježa mediteranska hrana, riba, hobotnica, školjke, s time da gostu ništa ne namećemo. Svakodnevno mijenjamo meni, ovisno o tomu što nam svježe toga dana dobavljači nude, a u otvorenoj kuhinji svaki je gost dobrodošao dati sugestiju za svoje jelo, koje se priprema isključivo pred njim – objasnio nam je Ante Bjelančić.
Opuštenu atmosferu i toplinu, kojima pridonosi uvijek nasmijana ekipa neobične kuhinje, gosti su već prepoznali, a kako je Ante htio zadržati upravo intimni ugođaj, restorana nije prevelik, stoga im je rezervacija stola bitna. A kada je riječ o cijenama, ugostitelj čiji se kuhinjski koncept može vidjeti i okusiti i na Pelješcu, kaže kako su se pokušali prilagoditi svima.
– Kao što je ABBA za svako uho, tako smo i mi za sva nepca – poručuje vlasnik u čijem se restoranu može ručati za 45, ali i za više stotina kuna.