PRIDRUŽITE SE

Ovo stvarno ne treba propustiti: Za vikend se u Zagrebu održava prva hrvatska romobilijada

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Ovo stvarno ne treba propustiti: Za vikend se u Zagrebu održava prva hrvatska romobilijada
18.09.2024.
u 08:00
Prijaviti se možete neposredno prije početka vožnje ili na stranici konferencije Green Deal Mobility
Pogledaj originalni članak

Testiranje vještina na poligonu za sigurnu vožnju, kao i isprobavanje električnih prometala, samo su neke od aktivnosti koje se pripremaju za prvu hrvatsku romobilijadu, a ona se ove nedjelje održava na Jarunu. Program počinje u 10 sati na parkiralištu kod ulaza na poluotok Univerzijade, a vožnja starta u 11. Cilj je potaknuti Zagrepčane na odabir električnih romobila, bicikala, rola, skateboarda i drugih oblika ekološki osviještenog kretanja koji bi, navode organizatori, trebali biti zastupljeniji u prometu.

Na rasporedu je i zabavni program uz DJ Marcela te stand-up komičara Gorana Vugrinca, a sudionici će se moći okrijepiti uz ponudu jela i pića iz food trucka. Događanje ima i humanitarnu notu jer, iako je sudjelovanje besplatno, svi posjetitelji mogu ostaviti donacije za udrugu Fajter koja pomaže beskućnicima pa će tako prikupljena sredstva biti preusmjerena kupnji najosnovnijih životnih potrepština za socijalno ugrožene Zagrepčane.

Prijaviti se možete na licu mjesta, neposredno prije početka vožnje, ili na službenoj stranici konferencije Green Deal Mobility, u sklopu koje se i održava prva hrvatska romobilijada. Konferencija traje od petka do nedjelje, organizira se u povodu Europskog tjedna mobilnosti, a program se priređuje na tri lokacije u metropoli kako bi se teme praktičnijeg, povoljnijeg, zdravijeg i ekološki prihvatljivijeg prijevoza, osim što će okupiti brojne stručnjake, približile i široj javnosti.

VEZANI ČLANCI: 

– Posljedice našeg djelovanja na okoliš danas očekuju nas već sutra i svatko u svom području treba preuzeti svoj dio odgovornosti – ističe suorganizator Krešimir Dvorski.

Foto: VL
Rezolucija Zemlja pasica

A spektar tema koji će pokriti na trodnevnoj konferenciji doista je širok pa će se tako, među ostalim, na panel-diskusijama raspravljati o e-mobilnosti, utjecaju autoindustrije na okoliš, zbrinjavanju baterija, tehnologiji utemeljenoj na vodiku te sustavima poput javnih bicikala i električnih romobila, a u pripremi je i natjecanje za startupe. Sudjelovanje na Green Deal Mobilityju je besplatno, ali potrebno je prijaviti se na službenim stranicama događanja, i to zaključno sa sutrašnjim danom.

Više zelenih tema pronađite na Rezolucija Zemlja!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TM
trade_mark
10:41 19.09.2024.

ovo ne treba propustiti? ne, te zujalice treba zakonom zabraniti! kao u španjolskoj.