Prvi hrvatski otvoreni market ulične hrane vraća se na zagrebačku tržnicu Dolac. PLACe Market svoje istraživanje tradicionalnih i međunarodnih okusa započinje u petak u 18 sati i svaki peti dan u tjednu, sve do studenoga, zaljubljenicima u hranu pruža nezaboravno iskustvo tradicionalne lokalne, ali i svjetske kuhinje.
Ovom nacionalnom projektu cilj je oživjeti hrvatske tržnice nakon radnog vremena, promovirati domaću ugostiteljsku ponudu i kroz različite okuse dokazati autentičnosti hrvatskih regija.
Uz jela poput skradinskog rižota, soparnika, purice s mlincima, raznih brudeta, pašta fažola, ali i punjenih paprika i sarmi te baby praščića, na tanjurima će se naći i inovativne gastro kreacije poznatih chefova i uglednih ugostitelja. Bogatoj ponudi pridružuju se i međunarodne delicije, poput sushija, arepa i „fusiona“ - jela koja spajaju nespojivo.
POVEZANI ČLANCI:
Na PLAC se vraćaju i neki koji su pripremali najpopularnija jela prošle godine poput Gastronomada, chefa Marina Rendića ispred Bistroa Apetit, Christijana Misirače ispred Nautic cluba Pojoda, Sopala i chefice Katarina Vrenc.
Pridružit će im se specijaliteti chefa Maria Mihelja, restorana Tač, Al Dentea i chefa Branka Kusovca, Rougemarina, SOI fusiona, Beštije, Proofa 33, Meat the Kinga, Vinkla, Poke Pokea, Ferdinand knedli, Amelia, Arepere Maracay, ali i novotvorene Gole, Darling&Shegrtsa te uskoro otvorenog Soul Fooda.