BOGAT PROGRAM

Popularna manifestacija u Ivaniću: Grada ukrašen s preko deset tona buče, a ona je i u juhama, kavi i kremšnitama...

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Popularna manifestacija u Ivaniću: Grada ukrašen s preko deset tona buče, a ona je i u juhama, kavi i kremšnitama...
01.10.2024.
u 09:00
Popularna manifestacija posvećena kraljici jeseni uključuje sajam na koji stiže više od 200 izlagača, ali i bogat zabavni program te sadržaje za klince
Pogledaj originalni članak

Piva, juhe i kremšnite od buče, praline punjene bučom, kave sa začinima od buče i neizostavna bučnica dio su bogate gastronomske ponude popularne ivanićgradske manifestacije posvećene kraljici jeseni, koja ove godine slavi 20. rođendan. Riječ je, naravno, o Bučijadi, koja počinje u petak i traje do nedjelje, a Ivanić-Grad će transformirati u lokaciju prave jesenske bajke. Ulice i parkovi u centru bit će ukrašeni instalacijama za koje je iskorišteno deset tona buče, a Trg Vladimira Nazora i okolicu preplavit će štandovi na kojima će posjetitelji moći degustirati i kupiti domaće proizvode. Sajam će okupiti više od 200 izlagača, među kojima i proizvođače bučina ulja iz cijele Hrvatske.

Nudi se također bogat zabavni program, za koji će, među ostalima, biti zaduženi Jole, Tony Cetinski i Jelena Rozga, koja će s Tamburaškim orkestrom HRT-a otvoriti manifestaciju. Na repertoaru su i folklorni nastupi i jazz-koncerti, a u petak u 17 sati gledat će se dokumentarni film posvećen obilježavanju dva desetljeća Bučijade. Subotnji program uključuje i znanstveno-stručni skup "Bučino ulje od polja do stola", na kojemu će se razgovarati o njegovoj proizvodnji, ali i benefitima za zdravlje, a u nedjelju će se cvjećari natjecati u tome tko će napraviti najoriginalniji jesenski aranžman.

Popodne se organizira i radionica prirodne kozmetike s bučom, a posjetitelji manifestacije moći će obići i izložbu gljiva ili sudjelovati na biciklijadi. Ni najmlađi posjetitelji neće ostati uskraćeni za dobar provod jer je za njih osmišljen cijeli niz aktivnosti u Sportskom parku Zelenjak, a natjecanje u jedenju kremšnita od buče, karaoke show, vatrogasne igraonice, kreativne radionice, utrka drvenih konjića i skakanje u vrećama samo su neke od njih. A osim automobilom, pri čemu su osigurani i besplatni parkirališni prostori, na manifestaciju u Ivanić-Gradu moći će se i Bučko-Expressom. Detalji o voznome redu i cijenama ulaznica, kao i programu Bučijade, dostupni su na internetskoj stranici tamošnje Turističke zajednice.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.