POZITIVNI PODACI

Uspjeh rekreativne kampanje u Zagrebu: Zabilježeno više od 22.000 dolazaka na besplatne aktivnosti

Subotnja rekreacija na zagrebačkom jezeru Jarun
Luka Stanzl/PIXSELL
30.09.2024.
u 11:30

Samo 30% građana Zagreba bavi se redovitim tjelesnim vježbanjem, a Hrvati su, prema brojnim međunarodnim istraživanjima, među najdebljim narodima u Europi, naglasio jegradonačelnik Tomislav Tomašević

U sklopu kampanje „SPORT za sve=ZDRAVLJE za sve“ građanke i građani Zagreba tijekom ljeta imali su priliku besplatno sudjelovati u programu Rekreativno ljeto - različitim oblicima sportsko-rekreativnih aktivnosti poput fitnesa, korektivne gimnastike, škole nogometa i sportske škole, tenisa, teretane, nordijskog hodanja i drugih. Zabilježeno je preko 22.000 dolazaka na ukupno 1.800 sati programa održanih na 50 lokacija diljem grada.

„Podaci HZJZ-a pokazuju da se samo 30% građana Zagreba bavi redovitim tjelesnim vježbanjem, a Hrvati su, prema brojnim međunarodnim istraživanjima, među najdebljim narodima u Europi“ rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirajući rezultate kampanje. „Upravo zato, pokrenuli smo ovu kampanju, cilj koje je osvijestiti građane o važnosti tjelovježbe i rekreacije, i učiniti ju dostupnom u svakom kvartu“, dodao je.

Subotnja rekreacija na zagrebačkom jezeru Jarun
1/22

Iz Grada podsječaju i kako ulažu povijesno velika sredstva u sport, sportsku infrastrukturu i sportske aktivnosti. „Uz velike infrastrukturne projekte, poput bazena Špansko, Doma sportova i stadiona u Kranjčevićevoj, u tijeku su aktivnosti na projektima uređenja Jaruna, Sportsko-rekreacijskog centra Luka, a projektiramo niz rekreativnih sadržaja na Sljemenu. Na Jarun se veže biciklistička staza po savskom nasipu, a uređujemo i niz novih staza diljem grada, uključujući veliku biciklističku magistralu Zagreb Istok.

Ulažemo u Hipodrom, u manja sportska igrališta i prostore za rekreaciju po cijelom gradu, pokrenuli smo pilot projekt sporta u školama, a u školske sportske dvorane u protekle je tri godine uloženo više od 20 milijuna eura“, rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet. „Želimo sportašima, rekreativcima i građanima osigurati najbolje moguće uvjete i na tome radimo sustavno i promišljeno, na svim razinama“, zaključio je. 

Nakon uspješnog završetka programa „Rekreativno ljeto“, slijedi nastavak aktivnosti kroz redovne rekreativne programe „Sport za sve u mjesnoj samoupravi“, rekreativnog plivanja, nordijskog hodanja i mnogih drugih, koje provodi Zagrebački savez sportske rekreacije „Sport za sve“, a sufinancira Grad Zagreb. Uz Savez „Sport za sve“, partneri u kampanji su NZJZ Dr. Andrija Štampar te Društvo športske rekreacije Trnje.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije