Dobar posao

Prodaju kokice i piće u Ciboni, a to ih stoji - pet tisuća kuna?!

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Prodaju kokice i piće u Ciboni, a to ih stoji - pet tisuća kuna?!
17.01.2012.
u 09:00
Kroz Cibonu godišnje prođe oko pola milijuna građana i to je velika zarada za Orfeum Fest, kaže Zdenko Antunović, direktor kluba
Pogledaj originalni članak

Ugovor iz snova, ukratko se može opisati komad papira koji je bivša uprava Cibone potpisala s Josipom Budekom, direktorom tvrtke Orfeum Fest d.o.o. Naime, kako kaže Zdenko Antunović, sadašnji direktor Cibone, na temelju tog ugovora Josip Budek ima ekskluzivno pravo na prodaju kokica, sokova, piva... u dvorani Cibone, kao da je njezin vlasnik, i to za samo – pet tisuća kuna mjesečno.

– To znači da ja ne mogu sklopiti ugovor ni s jednim sponzorom za prodaju njihovih proizvoda u Ciboni, jer Budek jedini ima to pravo – žali se Antunović.

Odnosno, ima to pravo još dvije godine jer je ugovor potpisan na pet godina.

– Godišnje kroz Cibonu, kroz utakmice, koncerte i druga događanja, prođe oko 500 tisuća ljudi. To su sigurno značajni financijski iznosi – nagađa Antunović.

A kako navodi portal Zagrebancija.com, Grad Zagreb u pravilu više i ne gospodari dvoranom nego tvrtka zakupoprimac, jer u slučaju da netko želi zakupiti prostore unutar dvorane, ne pregovara s gradom već s privatnom tvrtkom.

Kao potpisnik ugovora koji je omogućio takve povlastice Orfeum Festu navodi se Božo Miličević, bivši direktor Cibone, kaže nam Antunović. Za komentar smo pokušali doći i do Josipa Budeka, ali i Zdenka Budeka, koji se navodi kao osnivač Orfeum Festa, no nisu se javljali.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

ST
stefj
10:07 17.01.2012.

Fali malo pojašnjenja u tekstu (ili istraživačkog novinarstva) - od kada traje zakup Cibone i tko je potpisao ugovor? Ako je to bio grad, onda nedostaje istraga da li je proveden natječaj itd. A ako je već tada Cibona bila u zakupu, onda nema nikakvog slučaja. Naime, privatna tvrtka može potpisati bilo kakav ugovor s bilo kime...

MA
marko53
10:29 17.01.2012.

igorl- ????Prosječna zarada po posjetitelju 10 kuna.Znači da svaki posjetitelj potroši najmanje 30 kuna po posjeti.Kako si došao do te računice? Baš me jako zanima.

IG
igorl
09:14 17.01.2012.

U normalnoj drzavi bi postupak bio slijedeci: Iyracunati prosjecnu zaradu po posjetitelju, npr. 10 kuna. To je ukupno 5 miljona kuna godisnje, tj 25 milijuna kuna u roku 5 godina. Od 25 milijuna oduzeti 250 tisuca koliko ce momak platiti za zakup cibone i dobijemo 24.75 milijona. Nakon toga ispostaviti Boži Miličeviću, bivši direktor Cibone racun na tu svotu, te strpati u zatvor na 2450 godina uz mogunost pomilovanja nakon 245 godina. Da vidis kako ne bi bilo sranja nakon toga, samo da ih 10tak tako zgrabe za jaja. I.