"okusi prije svega"

VIDEO Pogledajte jedan od najboljih turističkih filmova na svijetu, rad je TZ Zagrebačke županije

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije
Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije
23.11.2023.
u 14:17
Nagrađivan na brojnim svjetskim festivalima, a sada i kao jedan od Najboljih turističkih filmova godine, dokazuje da naša prirodna baština, bogata kultura i ljepota Zagrebačke županije zaslužuju mjesto na globalnoj pozornici, istaknula je direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Alilović
Pogledaj originalni članak

Jednim od najboljih turističkih filmova na 35. dodjeli World Tourism Film Awards, održanoj u Valenciji, proglašen je i onaj Turističke zajednice Zagrebačke županije kojim je postigla izniman uspjeh u promociji destinacije. Dodjelu je organizirao Međunarodni odbor filmskih festivala turizma, a održana je u legendarnom Oceanográficu. 

Promotivni film "Okusi prije svega" osvojio je tako četvrto mjesto za Najbolji turistički film godine u kategoriji turističkih proizvoda, a kako bi uopće bio nominiran, film je sudjelovao i osvojio brojne nagrade na međunarodnim festivalima turističkog filma.

 

– Nagrađivan na brojnim svjetskim festivalima, a sada i kao jedan od Najboljih turističkih filmova godine, dokazuje da naša prirodna baština, bogata kultura i ljepota Zagrebačke županije zaslužuju mjesto na globalnoj pozornici. Ova prestižna nagrada potvrda je kvaliteti našeg rada u Turističkoj zajednici ali i našoj održivoj destinaciji koja bilježi strelovit rast na kojem i dalje planiramo raditi ovako uspješne projekte – istaknula je direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Alilović. 

Film je nastao u suradnji s produkcijskom kućom Sekunde, a posjetiteljima Zagrebačke županije otkriva kako uživanje na vinskim cestama ujedno znači upoznavanje običaja, tradicije i kulture, mjesta ali i stola. Suradnja s vinarima, njihovim pričama i autentičnim iskustvima stvorila je film koji se ističe u turističkoj komunikaciji, prema riječima direktorice Alilović. Film nije samo promocija destinacije, on je uspješan poziv stranim i domaćim posjetiteljima na istraživanje zelenog prstena koji okružuje metropolu.

VEZANI ČLANCI: 

– Ovakvo priznanje na svjetskoj razini potvrda je da je Zagrebačka županija na pravom putu u stvaranju autentičnih turističkih sadržaja, koji ne samo da privlače pažnju posjetitelja nego ih i potiču na dublje povezivanje s destinacijom. Turistička zajednica Zagrebačke županije nastavit će promicati održiv pristup turizmu, s ciljem izgradnje najznačajnije kontinentalne zelene destinacije – kažu iz TZ Zagrebačke županije. 

Međunarodni odbor festivala turističkih filmova (CIFFT), član Svjetske turističke organizacije (UNWTO), inače je globalno priznata platforma posvećena promicanju izvrsnosti u turističkom audiovizualnom sadržaju. CIFFT Circuit ima za cilj slaviti kreativnost i učinkovitost turističkih kampanja, potičući suradnju i razmjenu znanja unutar industrije. Natjecanje podržava Europska putnička komisija (ETC), Agencija za turizam Srednje Amerike (CATA), Organizacija karipskog turizma (CTO), Skal International, a uz podršku Think Tanka za turizam i društvo (TSTT). 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.