Jasno je da je jedno od glavnih zimskih jela sarma. No, i u tradiciji se može biti inovativan. Juraj Mucko kuhar je s ozbiljnim stažem u uglednim zagrebačkim restoranima, no karijera će mu procvat doživjeti upravo na sarmi. Juraj je, naime, osmislio nešto što se zove sarma to go. I osvojio Zagrepčane. Iz malog lokala na Kvatriću sarme odlaze kao na traci.
– Želio sam nešto raditi sam. Ozbiljan lokal je preskup, a meni se ionako činilo kako se u Zagrebu zapravo ne mogu pojesti dobri ćevapi. Pa sam počeo s tim. A onda sam dobio ideju da bi se na sličan način mogla ponuditi i sarma. Još teško vjerujem da svi govore o mojoj sarmi, a ne o ćevapima s kojima sam zapravo počeo – kaže vlasnik The Chevapa na Kvatriću.
Junetinu nabavlja ondje, na tržnici, a za janjetinu ima posebnog dostavljača.
– U mljeveno meso za roštilj i sarmu ne idu nikakvi dodaci, samo meso – govori nam dok priprema catering za 35-ero ljudi u obližnjoj tvrtki.
Kako je sarma već razgrabljena pa se čeka ponedjeljak za novu turu, u ponudi je grah s kobasicom. No, i njega je nestalo do 12.30 sati. Očito je roba vrlo tražena, čemu se i ne treba čuditi jer kod Juraja ništa nije skuplje od 30 kuna. Porcija sarme u društvu s krumpirima stoji samo 20 kuna.
Bravo mladicu zelim ti puno uspjeha, jer tesko je danas zapoceti nekakav normalni biznis a da nije pod kontrolom velikih koncerni amerike. Ne daj se, ljudi i na zapadu pozele nesto "normalno", i to ide super na festama.