dugogodišnja kustosica

Tko je nova, jednoglasno izabrana ravnateljica MSU-a? Glavna smjernica programa su joj klimatske promjene

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Tko je nova, jednoglasno izabrana ravnateljica MSU-a? Glavna smjernica programa su joj klimatske promjene
10.01.2024.
u 10:36
Naime, dosadašnja ravnateljica Zdenka Badovinac u rujnu je podnijela ostavku zbog osobnih razloga, a Vesna Meštrić je od 1. listopada bila vršiteljica dužnosti
Pogledaj originalni članak

Na prvoj ovogodišnjoj redovnoj konferenciji za medije, Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, obznanio je odluku Upravnog vijeća kojom je Vesna Meštrić, između tri pristigle prijave, proglašena novom ravnateljicom Muzeja suvremene umjetnosti. Naveo je da je riječ o dugogodišnjoj kustosici muzeja koja je sudjelovala u organizaciji velikih izložbi i događaja u ovom gradskom muzeju. Iz njezinog programa istaknuo je aktivnost "Muzej u zajednici" kao ključan pokazatelj suradnje MSU-a i drugih aktera u gradu kao što su škole.

– Upravno vijeće jednoglasno je izabralo Vesnu Meštrić za novu ravnateljicu između tri prijave koje su pristigle. Jedino je prijava gospođe Meštrić bila u skladu s uvjetima natječaja te stoga Upravno vijeće nije uzelo prijave drugih kandidata u razmatranje, iako bi nam bilo drago da su sve tri bile važeće. Podržavam odluku imenovanja gospođe Meštrić na mjesto ravnateljice Muzeja suvremene umjetnosti– izjavio je Tomašević.

Vesna Meštrić je diplomirala je povijest umjetnosti i arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a od 2005. godine radi u MSU-u kao kustosica. Njezin glavni interes je suvremena umjetnost, avangardni i postavangardni umjetnički pokreti 20. st., interpretacija i novi mediji u prezentaciji umjetničkih zbirki. Autorica je nekoliko izložbenih projekata kao što su David Maljković, Silvio Vujičić, ali i interaktivnog projekta za djecu "Avanture Vita i Nade“. Meštrić je i aktivna članica Vijeća Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb.

VEZANI ČLANCI:

–Ove godine obilježavamo 70 godina Muzeja suvremene umjetnosti. Pred nama je nekoliko velikih izložbenih projekata, izložba Tomislava Gotovca, zatim Gorana Trbuljaka. Kraj godine završit ćemo s jednom iznimno aktualnom izložbom koja je posvećena klimatskim promjenama, a što je jedna od glavnih smjernica moga programa– kazala je Meštrić za HRT.

VIDEO: Zagreb: Otvorenje Artupunkture zajedničkim projektom MSU-a i Instituta Tomislav Gotovac

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.