parlamentarni izbori

Znate li koji tramvaj prolazi kroz čak tri zagrebačke izborne jedinice?

Foto: facebook
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Dolazak zastupnika na sjednicu Gradske skupštine
07.04.2024.
u 18:28
"Apsurd HDZ-ova krojenja izbornih jedinica", nakon izmjene Zakona, na svom je Facebook profilu jednom fotografijom dočarao gradski zastupnik Renato Petek
Pogledaj originalni članak

Svega desetak dana dijeli nas od parlamentarnih izbora, glasat će se u deset izbornih jedinica, a nakon što je Sabor lani izmijenio Zakon o izbornim jedinicama, brojni sugrađani više neće glasati u istoj jedinici kao prije. Iako se tim potezom nije promijenio postojeći izborni sustav, djelomično su se promijenile karte izbornih jedinica, a Zagreb je podijeljen na njih tri. 

"Apsurd HDZ-ova krojenja izbornih jedinica", nakon izmjene Zakona, na svom je Facebook profilu jednom fotografijom dočarao gradski zastupnik Renato Petek. Naime, objavio je fotografiju tramvaja broj 12 koji vozi "trasom demokracije" i to kroz sve tri izborne jedinice. 

VEZANI ČLANCI: 

– Tramvajska linija br. 12 - trasa demokracije! U 10 kilometara prođe kroz tri izborne jedinice! Apsurd HDZ-ova krojenja izbornih jedinica dokazuje ZET-ova tramvajska linija broj 12. koja prolazi novom 6., kroz 1., sve do 2. izborne jedinice. I obrnuto – istaknuo je Petek u opisu fotografije. 

Foto: facebook

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:37 08.04.2024.

Mali prilog parlamentarnim izborima. Jučer, 7. 4. 2024 nedjelja, otišao sam na najbližu tržnicu. Kad tamo zatvoreni kiosci za jaja, za piliće, za meso, ... Dvije-tri klupe s proizvodima, jedan veći štand i to je sve. Razgovaram s nekim kupcima. Kažu da neće biti dobro. Još će se neki prodavači prestati pojavljivati, kažu. I sad gdje ići? Ideja je drugi plac u blizini. Ali on je već potpuno prazan, kaže susjed, bolje ne. Benzinska pumpa s mlijekom, kruhom, špecerajem ...? Na jednoj su prošlu nedjelju pekli inčune. Negdje na autocesti, sa tostiranim sendvičima. Ići ili ne? I tad diskusija. Neki kažu da treba proglasiti sajmene dane. Ali gospođa koja je u subotu došla kaže da su kod nje isti koji su digli ruke u Saboru za zabranu rada nedjeljom tražili na lokalnoj razini sajmene dane. Ma bravo! I to iz saborske i lokalne većine, isti ljudi! Bez srama! Sve za radnike. A onda kako eto neki rade sami, samozaposlili su se. Udarni dani su im subote i nedjelje i praznici. Ali zabranjeno im je raditi u vlastitom suvenir kiosku u nedjelju. Kako bi se "zaštitio" jedini radnik. Osjetilo se puno prostora za oporbu na izborima!

PE
Pendrek57
12:32 09.04.2024.

Ah taj Petek se je opet javil. Jadno.

LI
Libela
19:35 07.04.2024.

Renato Petek piše gluposti, jer sad Zagrepčani glasaju u MANJE izbornih jedinica nego do sad. Izborne jedinice, u skladu s odlukom UStavnog suda trebaju imati što sličniji broj glasača. zato Zagreb NE MOŽE biti jedna izborna jedinica, jer je prevelik.