Na mjestu gdje je nekad stajao vinograd koji je opskrbljivao restorane diljem grada i okolice prije stotinu godina otvoren je, kako sami sebe nazivaju, “najzagrebačkiji restoran”. Kako bi proslavio okruglu obljetnicu, Okrugljak je odlučio objaviti knjigu recepata, njih sto.
– Prikupljali smo ih godinama, a neke smo dobili i od starih Zagrepčanki koje su ih čuvale u škrinjama svojih baki – priča vlasnik Božo Crnjac, te dodaje da su tražili što starije recepte iako u posljednje vrijeme njihovi kuhari vole eksperimentirati i spojiti tradicionalnu kuhinju s modernom.
Nijedan sastojak na pisanim receptima nije izostavljen kako bi restoran zadržao tajnu izrade. Tako oni koji odluče nabaviti svoj primjerak u restoranu mogu uživati u originalnim štruklama od sira ili pečenoj šunkici u kruhu, bučnici, zapečenom grahu...
U sklopu svojeg imanja u Mlinovima u starinskoj kući postavljena je i izložba fotografija gostiju koji su u sto godina posjetili to mjesto te dio dugačkog popisa. Među fotografijama je i nekoliko crno-bijelih, dok je najstarija iz 1913. godine, vremena kada je Okrugljak osnovan.
– Izgled se gotovo i nije mijenjao otad. Neke smo preinake napravili 1971., no ostali smo u starinskom štihu. Za goste Gostima pečemo i kruh od brašna koje meljemo u starom mlinu – opisuje način rada Crnjac, dok je urednica kuharice Danijela Gajski dodaje kako recepata ima mnogo više, no u knjigu su stavili one koji su ih najviše obilježili i postali dio njihova brenda.