RAZMJENA IDEJA I ISKUSTAVA

Zaprešić domaćin manifestacije koja spaja mlade poduzetnike i iskusne profesionalce

Foto: Unsplash
Zaprešić domaćin manifestacije koja spaja mlade poduzetnike i iskusne profesionalce
02.10.2024.
u 17:04
Manifestacija će naglasiti važnost povezivanja mladih poduzetnika, koji donose nove ideje i tehnologije, s iskusnim poslovnim ljudima čije iskustvo i mudrost mogu pomoći u razvoju novih projekata.
Pogledaj originalni članak

Grad Zaprešić, u suradnji s nevladinom inicijativom Mladi i poduzetni, sutra će biti domaćin poslovne manifestacije "Dan mladih i poduzetne Hrvatske". Ovaj događaj okupit će poduzetnike svih dobnih skupina, s ciljem međugeneracijske suradnje, razmjene znanja i umrežavanja, pod temom "Mladenačka energija susreće iskusnu mudrost".

– Hrvatska se suočava sa značajnim demografskim i socio-ekonomskim izazovima, pri čemu veliki broj mladi ljudi osjećaju da im nedostaju mogućnosti u tradicionalnim društvenim i poslovnim sektorima. U okruženju koje često diktira politička pripadnost ispred zasluga, mnogi mladi gledaju na poduzetništvo kao na način da krče vlastiti put. Ovaj događaj nastoji mladim ljudima pružiti alate, podršku i mreže potrebne za uspjeh, istovremeno promičući međusobno poštovanje i suradnju između generacija – istaknula je Sanela Dropulić, idejna začetnica nevladine inicijative Mladi i poduzetni naglašavajući da je nagrada za to što starimo, mudrost koju stječemo kroz život, a ovakvi događaji pomažu da oni stariji podijele svoju mudrost mladima

Manifestacija će naglasiti važnost povezivanja mladih poduzetnika, koji donose nove ideje i tehnologije, s iskusnim poslovnim ljudima čije iskustvo i mudrost mogu pomoći u razvoju novih projekata. Predsjednica Organizacijskog odbora, Maja Jambrović, ističe da ovakva okupljanja pružaju neprocjenjivu priliku za međusobno učenje i inspiraciju, dok gradonačelnik Zaprešića Željko Turk naglašava kako je događaj važan za razvoj gospodarstva, koji koristi svim građanima.

POVEZANI ČLANCI:

Više od 300 mladih i poduzetnih, kao i onih koji to žele biti diljem Hrvatske, proteklih dva mjeseca marljivo je u suradnji sa Zaprešićem, kao i iskusnijim poduzetnicima među kojima su Senad Galijašević Senna M, naš poznati inovator i glazbeni umjetnik, dr. sc. Srđan Šimac, sudac Visokog trgovačkog suda i predsjednik Udruge za medijaciju, Antonija Šola, naša poznata glazbenica i kantautorica, dr. sc. Ivan Mišetić, glavni tajnik Atlantic grupe, Mirjana i Ivan Topčić, vlasnici kompanije Tim Kabel pripremali manifestaciju.

Sudionici manifestacije, poput Barbare Maheshwari iz Šibenika i Mateja Lukende iz Grubišnog Polja, smatraju da ovakva okupljanja donose priliku za razmjenu iskustava i poticanje inovacija među generacijama. Događaj će ponuditi bogat program, uključujući panel rasprave, radionice i mentorski rad, s ciljem jačanja poslovnih mreža i stvaranja održivih projekata koji oblikuju budućnost Hrvatske.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.