nije poslušao

ZET-ovcu zbog negativnih postova na Facebooku prijeti otkaz

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
ZET-ovcu zbog negativnih postova na Facebooku prijeti otkaz
11.07.2011.
u 19:30
U rješenju koje je potpisao Dubravko Baričević, voditelj podružnice ZET-a, navodi se da je N. B. na svom profilu “uvredljivo, neprimjereno i zlonamjerno” pisao protiv tvrtke u kojoj radi, kolega i pretpostavljenih.
Pogledaj originalni članak

Zbog negativnih komentara na svom profilu na Facebooku zaposlenik ZET-a N. B., referent za prometnu signalizaciju u Prometu tramvaja Dubrava, dobio je opomenu pred otkaz, javlja portal Zagrebancija.

U rješenju koje je potpisao Dubravko Baričević, voditelj podružnice ZET-a, navodi se da je N. B. kontinuirano od 13. do 21. lipnja ove godine na svom profilu “uvredljivo, neprimjereno i zlonamjerno” pisao protiv tvrtke u kojoj radi, kolega i pretpostavljenih. Također se navodi da je svojim postovima poticao glasine, narušavao radnu atmosferu i štetio ugledu tvrtke.

U ZET-u mu posebno zamjeraju što je komentare pisao za vrijeme radnog vremena. Ističu da su ga pretpostavljeni nekoliko puta upozoravali da to ne čini, no N. B. se na ta upozorenja nije osvrtao. U ZET-u ističu da je N. B. time prekršio Zakon o radu, temeljni kolektivni ugovor Holdinga, Etički kodeks i pravilnik o komunikaciji.

– Radi zaštite dostojanstva zaposlenika ne mogu govoriti o identitetu, ali mogu potvrditi da je naša pravna služba provjerila i utvrdila da je jedan zaposlenik prekršio nekoliko akata – kazao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

ZM
zmaj5
20:22 11.07.2011.

@Darko-zg Je kod nas je zabranjeno govoriti istinu.Jer da se govorila istina i da se radilo pošteno ne bi bili u ovakvom dre... u kojem smo sada

OB
-obrisani-
20:34 11.07.2011.

Nevene Brnjas imaš punu podršku nas običnih smrtnika,a ako ti daju otkaz samo iz razloga što govoriš istinu o kriminalu koja vlada u ZET-u. misli da će onda biti prosvjedi za pamčenje kad im zatvorimo sav promet.Ljdima je već puna kapa kriminalaca i lopova koji su nas dotjerali na rub očaja...

OB
-obrisani-
20:05 11.07.2011.

pisao je samo istinu i neke nepravilnosti koje se događaju u ZET.u.Nije točno da je pisao bilo što loše o svojim kolegama.Zar je kažnjivo govoriti o kriminalu i lopovluku koji je godinama u ZET-u.