BOLJI OD CNN-a

Ashton Kutcher privukao milijun sljedbenika na Twitteru

17.04.2009.
u 09:20

Glumac Ashton Kutcher za dlaku je pobijedio CNN, jednu od najjačih medijskih kuća na svijetu, u natjecanju internetske popularnosti. Ashton je u utorak izazvao CNN na utrku u tome tko će prvi privući milijun sljedbenika na popularnoj stranici za "mikrobloganje" Twitter i rano jutros proglasio pobjedu.

Borba je imala i humanitarnu dimenziju. Slavni glumac obećao je da će, pobijedi li, donirati 10 tisuća mreža za zaštitu od komaraca povodom Dana borbe protiv malarije. U slučaju poraza obećao je darovati tisuću mreža. Na iste uvjete pristao je i CNN.

Korisnici Twittera itekako su se "zapalili" za natjecanje, a Kutcherova pobjeda povijesna je utoliko što nikome do sada nije uspjelo privući milijun sljedbenika na Twitteru, stranici na kojoj korisnici objavljuju poruke od 140 znakova koje se potom isporučuju njihovim sljedbenicima.

Veći dio četvrtka Ashton je bio u vodstvu, a čim je postalo jasno da je pobijedio, zahvalio je svojim sljedbenicima videoporukom. Ovo natjecanje na najbolji način pokazuje koliko je Twitter popularan.

Medijsku pozornost stekao je isprva zbog aplikacija za medijske kuće, no ubrzo je njegova informativna vrijednost pala u drugi plan zbog velikog broja poznatih osoba koje ga koriste i imaju vjerne sljedbenike.

Samo u ožujku Twitter je ostvario rast od 131 posto i brojio 9,3 milijuna jedinstvenih posjetitelja u SAD-u što je prije svega rezultat medijske prašine koja se digla oko njega.
(M.Mik.)

Želite prijaviti greške?