Cijene goriva

Benzin pojeftinio, dizel i autoplin ipak poskupili

cijene goriva benzin dizel
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
12.05.2015.
u 13:28

Ovo je ujedno i najveći pad cijene Eurosupera 95 u posljednja četiri mjeseca.

Nakon četiri tjedna uzastopnog rasta dobra vijest za vozače koji koriste benzinska goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info u utorak je cijena litre Eurosupera 95 pala za 10 lipa i sada se prodaje za oko 10,19 kuna, ovisno o kompaniji. Tako je spremnik od 50 litara Eurosupera 95 pojeftinio za pet kuna. Ovo je ujedno i najveći pad cijene Eurosupera 95 u posljednja četiri mjeseca.

Na žalost vozači koji koriste dizelska goriva u utorak nisu imali razloga za veselje. Litra Eurodizela poskupila je 2 lipe i sada se prodaje između 9,51 i 9,53 kune, ovisno o kompaniji. Ovo je sedmi uzastopni tjedan da raste cijena ove vrste goriva. Tijekom tog razdoblja, spremnik od 50 litara poskupio je 36,5 kuna. Litra Eurodizela trenutno je najskuplja u posljednjih šest mjeseci.

Drugi tjedan zaredom poskupio je i autoplin, ovoga puta za četiri lipe po litri. Sada se prodaje po cijeni od oko 4,06, kuna, no i dalje je najjeftiniji Plinski centar Zagreb koji drži cijenu od 3,86 kuna.

U posljednje vrijeme blago pada cijena barela na svjetskim tržištima (sada se kreće ispod 65 dolara), no važnije je da dolar slabi u odnosu na kunu. Naime, sadašnji srednji tečaj iznosi 6,77 kuna za jedan dolar i najniži je od kraja veljače. Ukoliko se nastave ovi trendovi, mogli bismo očekivati pad cijena goriva u Hrvatskoj u idućim tjednima, piše portal cijenegoriva.info.

>> Slavonci odlaze u BiH po jeftinije gorivo, špeceraj i povrat poreza

Komentara 3

ZA
zambezi
15:51 13.05.2015.

Ma neeema pojeftinjenja u hrvatskoj. Da barel padne na deset dolara i dolar na 4 kune stavit ce nove namete,a nama govorit da su kupili naftu dok je barel bio 130$ i to grenladskom tržištu.

Avatar dosadni
dosadni
14:09 12.05.2015.

kakva je ovo matematika ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije