Tužna obljetnica

Već 20 godina prošlo je od smrti velikog Ayrtona Senne

Ayrton Senna
Press Association/PIXSELL
01.05.2014.
u 09:19

- Izgledao je beživotno. Podigao sam mu kapke i zahvaljujući zjenicama uvidio da je pretrpio ozljedu mozga. Izvukli smo ga iz kokpita i položili na tlo. Nakon što smo to učinili, izdahnuo je

Danas je tužna obljetnica u sportskom svijetu, točno na današnji dan napustio nas je veliki Ayrton Senna. Jedan od najvećih vozača u povijesti Formule 1 poginuo je za vrijeme utrke za Veliku nagradu San Marina 1994. godine. Dogodilo se to na stazi u talijanskoj Imoli, gradiću 40 kilometara od Bologne.

U sedmom krugu brazilski vozač izletio je sa staze i udario u betonski zid te poginuo. S kamere koja je išla uživo sa Schumacherova Benettona, vidjelo se da je Sennin bolid dvaput proklizao sa stražnje strane. To je za posljedicu imalo izlijetanje sa staze u zavoju Tamburello i udaranje u gumama nezaštićeni betonski zid.

Foto: Press Association/PIXSELL

- Izgledao je beživotno. Podigao sam mu kapke i zahvaljujući zjenicama uvidio da je pretrpio ozljedu mozga. Izvukli smo ga iz kokpita i položili na tlo. Nakon što smo to učinili, izdahnuo je i, iako sam potpuni agnostik, osjetio sam da mu je duša otišla iz tijela u tome trenutku, rekao je Sidney Watkins, tadašnji vođa medicinskog tima F1.

Ayrton je posljednji vozač koji je poginuo u Formuli 1, a Brazilac je u karijeri pobijedio 41 put, bolji su samo Schumacher (91) i Prost (51). Čak 65 puta osvojio je “pole position” te je bio trostruki svjetski prvak. Sve naslove osvojio je s McLarenom.

>>Lažna uzbuna: Schumacher se ipak nije probudio iz kome

Komentara 8

AL
alphastrike
10:27 01.05.2014.

RIP

L0
luena 01
10:09 01.05.2014.

20 godina ,nikad ne zaboravljeni Ayrton Senna...

RC
ronaldinho.cro
15:44 01.05.2014.

Jedan od najvećih! Kao natjecatelj i sportaš beskompromisan, prihvaćao je samo pobjedu, sve ostalo bio je poraz! U privatnom životu suprotnost, ponizan i manji od makova zrna! Humanist! Može nam biti uzor svima u ovom ludom svijetu... RIP LEGENDO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije