26.03.2013. u 12:00

Bohaček o Josipovićevim prijedlozima: Malo se previše dramatizira jer mi nemamo dužničku krizu ni dužničko ropstvo

Zoran Bohaček, predsjednik Hrvatske udruge banaka, vrlo se hladno osvrnuo na prijedloge predsjednika Josipovića za olakšanje dužničke krize građana. Štoviše, predstavio je bankarske prijedloge za aktualnu situaciju pa tako podsjeća da “ljude treba primorati da otplaćuju kredite”, da zatezna kamata “treba imati kazneni element” te da treba spriječiti “ljude da idu lihvarima”.

– Malo se previše dramatizira jer mi nemamo dužničku krizu ni dužničko ropstvo – poručuje šef bankarskog ceha. Ako je pod “mi“ mislio na bankare, moramo se složiti – za njih doista nema krize.

Kerum se požurio zaposliti još 25 činovnika u upravi

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, u posljednjim danima mandata ubrzano ostvaruje stara obećanja od gradnje križa na Marjanu do postavljanja spomenika Franji Tuđmanu. Slobodna otkriva da će prije izbora ispuniti i obećanje o otvaranju novih radnih mjesta. Šteta je samo što se radi o neproizvodnim radnim mjestima jer će Kerum zaposliti 25 novih činovnika u gradskoj administraciji koja je ionako za njegova mandata nabujala za nova 44 zaposlenika unatoč negativnim trendovima u gospodarstvu. Veliko je pitanje je li Kerum najšire ruke u predizbornom zapošljavanju pa bi do izbora bilo zanimljivo doznati koliko su gradsku upravu podebljali Bandić, Obersnel, Bubalo i drugi.

Ostojićev 
gubitnički slogan – sutra je novi dan

Rajko Ostojić, kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika, odgovarajući na HTV-u na pitanje što ako izgubi izbore staloženo je odgovorio: “Ništa, novi dan, nastavit ću raditi svoj posao, život je rizik”. Neka foteljica ga i dalje čeka.

Svezao narančastu kravatu i već sjeo u fotelju direktora

Matej Zovkić, pomoćnik direktora LNG Hrvatska, primjer je da posla ima ako se želi “riskirati“ i “prihvatiti izazov”, kako to on kaže. Zovkićem se pozabavio Jutarnji jer ima samo 24 godine i prvostupnik je Veleučilišta u Slavonskom Brodu, a napreduje strelovitom brzinom. Kao pripravnik zaposlen je na neodređeno u Plinacru i odmah je ušao u ured predsjednika uprave odakle je promoviran u upravu LNG-a. A narančastu kravatu HNS-a nosi jer mu paše uz plave oči.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?