06.05.2011. u 12:00

Mladen Barišić sigurno je sa zanimanjem pratio policijsku akciju u kojoj je uhićeno šesnaest carinika lopova zbog mita i korupcije.

Mladen Barišić, bivši ravnatelj Carine i financijer HDZ-a, pod istragom zbog pronevjere golemih svota državnoga novca, sigurno je sa zanimanjem pratio policijsku akciju u kojoj je uhićeno šesnaest carinika lopova zbog mita i korupcije. Svi su oni od svojih pet tisuća kuna plaće uštedjeli za skupe automobile, kućerine i apartmane pa Barišić može biti ponosan. Iza sebe je ostavio toliko dobro uhodanu organizaciju da je i nakon njegova odlaska u Remetinec nastavila raditi kao urica.

Središnjica HDZ-a prihvatila transkripte kao dokaz

J. Kosor raspustila je dva županijska odbora HDZ-a nakon čitanja transkripata sa sjednica te postavila povjerenike Antu Sanadera i Josipa Borića. Presudila je brzo i bez traženja topničkih dnevnika.

Pobuna u sindikatu degustatora kave

Siniša Kuhar, tajnik Sindikata državnih službenika, upozorio je da evidentiranje dolazaka na posao, propisano od 1. svibnja, nije u skladu s kolektivnim ugovorom pa ga sindikati doživljavaju kao Big Brother. Odakle poslodavcu pravo da propiše takvu obvezu radniku, pita se Kuhar te dodaje da se i “tijekom jutarnje kave sa zaposlenicima može utvrditi tko je na poslu, a tko nije”.

Dobra ideja samo ako radite kao degustator kave.

Angažirani Kerum dobio 25 tisuća eura na ruletu

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, javno se pred dobitnicima nagrada za životno djelo požalio što “nikada nije dobio priznanje za svoj angažman“. O kakvom je angažmanu riječ, dijelom otkriva i reporter Jutarnjeg lista koji je istražio Kerumov radni dan od ustajanja u jedanaest sati do “noćarenja” u nekom od kasina gdje igra rulet s velikim ulozima. Jednom je izašao s dobitkom od čak 25 tisuća eura u džepu. Uz niz pikanterija, doznajemo da gradonačelnik, ako nema protokolarnih obveza, u uredu provodi sat-dva, a više se zadržava u tzv. Maloj Banovini, kafiću iz kojeg gleda tko se šeće po rivi. Ali gleda vrlo angažirano.

Komentara 1

KL
klokan13
00:16 07.05.2011.

Šta, ovo bi trebao biti članak u ozbiljnim novinama? Novinar - pripravnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?