U proljeće počinje prodaja Jaguara XJ

Jaguar XJ - posljednji luksuz na britanski način od 103.702 eura

jaguar xj
09.12.2009.
u 17:00

Najniža cijena za domaće tržište iznosi 103.702 eura za što se dobiva trolitreni dizelski motor od 275 KS i početni Luxury paket opreme.

U tjednu kada je Audi imao prvo prikazivanje limuzine A8, u Zagrebu je nakratko boravio i Jaguarov predstavnik u ovom segmentu, novi XJ. Model je to koji je prvi put prikazan prije gotovo pet mjeseci, a koji se u proljeće očekuje i u Hrvatskoj. Bez obzira na to, sada je u Zagrebu bio jedan izložbeni primjerak, a bila je to idealna prilika da se objave i konačne cijene.

Jaguar je britanski ponos, koji već nekoliko godina djeluje unutar indijske Tata grupacije, iako je ovo model čiji je razvoj završio uoči preuzimanja kompanije. Od novog se XJ-a očekuje da pomrsi račune izravnim konkurentima - modelima A8, seriji 7 te S-klasi.

Najniža cijena za domaće tržište iznosi 103.702 eura, za što se dobiva trolitreni dizelski motor od 275 KS i početni Luxury paket opreme. Doduše, početni u ovom segmentu znači mnogo više nego što je to u vrhunskim izvedbama manjih automobila.

Ponuda se nastavlja Premium Luxury paketom koji je skuplji 6500 eura, a koji je moguć i u duljoj izvedbi međuosovinskog razmaka zahvaljujući kojoj se na stražnjoj klupu nudi 12,5 cm više prostora za noge. Za najbolje opremljeni dizelaš potrebno je izdvojiti 154.019 eura.

Benzinska ponuda počinje peterolitrenim V8 modelom od 385 KS koji u kraćoj izvedbi stoji 134.300 eura. Kompresorom opremljen benzinac od 510 konja stoji 195.256 eura u kraćoj, odnosno 205.546 eura u dužoj varijanti, dakako uz najluksuzniji i najbogatiji paket opreme.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:41 10.12.2009.

Sjećam se kao klinac, a klinci uvjiek žive u oblacima, članaka iz nekadašnjeg, slovenskog Auto magazina! Jedini auto časopis u Jugi!. Auto se čitalo kao Avto, tj. v i u se pisalo nekako spojeno, jedinstveno kako bi se moglo upotrebljavati u cijeloj Jugoslaviji, uglavnom,to nije bitno!) Bitno je da sam uvijek zavidio novinaru koji je dobijao aute na vožnju! To je bio neki Martin Česenj! Za Juge je vozio najjače poršee, bmv-e i sl. To je tada bio opijum za narod! Sada je preuzeo palicu ovaj Cvetković! Svaka čast, dečko! Upala ti je!

MA
magic1960
17:20 09.12.2009.

hehe HaHa HUHUHUHUHU Narodni auto ne? Uff. kriza je....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije