Xbox pokreće "ofenzivu" protiv ilegalnih kopija videoigara

Microsoft blokira 600.000 konzola Xboxa zbog piratskog čipa

xbox
AFP
11.11.2009.
u 12:24

Tisućama "gamera" mogao bi biti onemogućen pristup internetu preko Xboxa jer je Microsoft najavio da želi blokirati one korisnike koji su svoju konzolu prilagodili kako bi mogli igrati kopirane videoigre.

Tisućama "gamera" mogao bi biti onemogućen pristup internetu preko Xboxa jer je Microsoft najavio da želi blokirati one korisnike koji su svoju konzolu modificirali kako bi mogli igrati kopirane primjerke videoigara. Po nekim bi procjenama oko 600.000 od ukupno 20 milijuna "gamera" moglo bi ostati bez interneta zbog nedozvoljene uporabe  Microsoftova Xboxa.

- Svi korisnici trebali bi znati da je kopiranje ilegalno te da prilagođavanje konzole predstavlja kršenje uvjeta uporabe - piše u priopćenju Microsofta za javnost.

Mnogi korisnici Xboxa u svoje su konzole ugradili čipove kako bi mogli igrati "crackirane" igre, no iz Microsofta poručuju da će potezi američkoga softverskog diva zahvatiti samo one koji imaju Xbox live account.

Procjenjuje se da se kopiranjem igara tržište godišnje ošteti za više od milijardu eura, što je i bio razlog osude Christophera Gillhama koji je u svojem dućanu prodavao čipove za igranje ilegalnih kopija.

Ključne riječi

Komentara 10

MA
Mandos
14:22 11.11.2009.

eh da i nema nikakvog čipa na xboxu, tko je ovo pisao, riječ je o upgrade dvd roma. Modificiranjem nije dozvoljen pristup na xbox live, igre se mogu igrati i dalje:)

CA
calif
16:10 11.11.2009.

oh! grcam od suosjećajne boli s microsoftom. toliko ih napali pirati da su jednostavno krivi za sve ko teroristi za ekonomsku krizu.

MA
Mandos
14:20 11.11.2009.

modificirajte ps3 onda:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije