Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodaja

Murdoch se riješio MySpacea za samo 35 milijuna dolara

Myspace
Arhiva VL
30.06.2011.
u 08:52

MySpace kupila je tvrtka Specific Media, a udio će imati i Justin Timberlake, koji će osmisliti novu strategiju

News Corporation, tvrtka medijskog mogula Ruperta Murdocha, prodala je je društvenu mrežu MySpace marketinškoj online tvrtki Specific Media. News Corp platio je 580 milijuna dolara prije 6 godina za MySpace, no korisnici i oglašivači polako su napuštali stranicu u korist novih društvenih mreža poput Facebooka i Twittera. Za koliko je News Corp sada prodao MySpace nije otkriveno, no neslužbeni izvori, tvrdi BBC, govore o cijeni od tek 35 milijuna dolara.

Pop zvijezda i glumac Justin Timberlake imat će udio u novom biznisu, poručili su iz Specific Medije. On će odigrati ključnu ulogu u razvijanju i kreativnom upravljanju te postavljanju nove strategije MySpacea, dodali su. Tvrtku su 1999. osnovala tri brata, Tim, Chris i Russell Vanderhook, dok je sjedište kompanije u Irvineu u Kaliforniji.

MySpace bio je svojedobno lider u društvenim mrežama, zbog čega ju je Rupert Murdoch i kupio. No biznis je polako tonuo u korist konkurentskih društvenih mreža.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Nikad robom
Nikad robom
10:43 03.07.2011.

Justin Timberlake će odigrati ključnu ulogu u razvijanju i kreativnom upravljanju te postavljanju nove strategije MySpacea vauuuu, sad će im luđački krenuti - kad se Justin primi kreativnog upravljanja i strategije....

MO
morituriite
16:28 03.07.2011.

Pa sad, s obzirom da ima glazbe koja se u RH ne može kupiti, a neke stvari ne mogu kupiti ni preko Amazona ni preko Itunes-a a ponekad jednostavno i na Youtubeu piše \"not available in your country due to copyright restrictions\", a ni ostale stranice nisu ništa bolje, u tom slučaju Myspace dobro dođe, barem za ljubitelje glazbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije