Promo

Noviteti iz obiteljske destilerije Aura

18.09.2024.
u 15:00

Ove su godine u svoj asortiman koji sada broji 29 vrsta biljnih i voćnih rakija i likera, 4 vrste gina i 9 vrsta džemova, uveli čak pet novih proizvoda

Vrlo uspješna i nagrađivana obiteljska destilerija Aura iznenadila nas je ove godine s nizom noviteta. Uz njihove uspješnice nenadmašni Teranino, gin Karbun, likere Limoncello i Orancello, prvi hrvatski aperitivo Ora d'Oro i fantastični Fernet Amaro 78, ove su godine u svoj asortiman koji sada broji 29 vrsta biljnih i voćnih rakija i likera, 4 vrste gina i 9 vrsta džemova, uveli čak pet novih proizvoda.

Prvi je predstavljen Premium Pelinkovac Victoris koji se proizvodi na bazi žitnog pšeničnog destilata višemjesečnom maceracijom gorkog pelina, kojega upotpunjuju s 15 vrsta raznog bilja, poput kamilice, kadulje, stolisnika, majčine dušice…te zaslađuju medom. Poštujući darove prirode te uvažavajući tradiciju svojih predaka, obiteljska destilerija Aura kreirala je još jedan proizvod vrhunske kvalitete i besprijekornog dizajna. Premium Pelinkovac Victoris, prožet profinjenošću i elegancijom okusa, preporuča se poslužiti kao digestive rashlađen između 0 – 5 °C uz dodatak leda i krišku naranče. A samo ime Victoris (lat. osvajač, pobjednik) govori kako je ovaj pelinkovac stvoren za slavlje svih vaših pobjeda.

Aurinim premium rakijama Millefrutti i Biski Extra, ove se godine pridružila i Biska Extra Barrique. Radi se o posebnoj biski koja se, za razliku od tradicionalne koja se proizvodi od listova žute imele, spravlja maceracijom listića bijele imele, rukom ubranih isklučivo sa stabla jabuke. Maceracija se vrši u rakiji komovici, nakon čega 6 godina odležava u bariknim bačvama. Ovaj premium proizvod zbog kompleksnosti proizvodnje i limitirane količine dostupan je isključivo u Destileriji Aura u Buzetu.

Nedugo nakon, u jedinstvenoj ambalaži, predstavljen je i brinjevac 'Supra Montem'. Proizvod počiva na tradiciji rakije od brinja odnosno borovice koja se u Istri proizvodi od pamtivijeka. Ime mu je Supra Montem što na prijevodu s latinskoga znači 'planina iznad', a posvećeno je Ćićariji, planini koja se nadvila iznad Buzeta, a na čijim se obroncima bere borovica od koje se proizvodi ovaj brinjevac. Receptura je tradicionalna, fermentirane bobice borovice se destilacijom pretaču u ovu vrlo jaku (alk. 50% vol.) rakiju koja se zbog kompleksnosti proizvodnje, proizvodi u limitiranih 400 boca od 0,5 l.

Proširena je i obitelj Aurinih destilata. Uz Biancu, rakiju dobivenu destilacijom dropa bijelih sorti grožđa, Moscato specifičan jer se proizvodi destilacijom isključivo dropa od muškata te tradicionalnu Šljivu, od ove jeseni Aura nudi još dva destilata: Dunju i Williams. Obje su rakije kristalno bistre i transparentne, s prekrasnim voćnim mirisnim notama. Dunja je, kao što joj i samo ime govori, dobivena destilacijom plodova dunje, a Williams destilacijom kruške Viljamovke. Obje s jačinom od 40 % alk, svojim se raskošnim voćnim okusom odlično uklapaju u ponudu destilata.

Baš poput već dobro nam poznatih Aurinih rakija i likera i predstavljene novitete krase elegantan dizajn i vrhunska kvaliteta proizvoda, a njihova proizvodnja počiva na korištenju isključivo prirodnih sastojaka te recepturama koje se temelje na tradiciji naših predaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije