DIRH UPOZORAVA

Ova pegla za kosu može izazvati strujni udar, odmah je prestanite koristiti

Policija je zaplijenila lažne elektri?ne ure?aje
Foto: Kirsty O'Connor/PRESS ASSOCIATIO
03.10.2024.
u 08:19

DIRH opisuje da je problem nedovoljna debljina izolacije koja može dovesti do opasnosti od strujnog udara

Državni inspektorat Republike Hrvatske (DIRH) na službenim stranicama izvijestio je o povlačenju proizvoda zbog opasnosti od strujnog udara. Proizvod treba odmah prestati koristiti i obratiti se trgovcu kod kojeg je kupljen.

Radi se o pegli za ravnanje kose marke Maxhof specifikacija SD-510A; 220-240 V; 50-60 Hz; 60 W; Protection class II. Peglu proizvodi MAXHOF GRUPPE d.o.o. sa sjedištem u Poduzetničkoj zoni Dusine 32, 76270 u Orašju u Bosni i Hercegovini, a uvozi MAXHOF d.o.o. iz Velikog kraja 66/1, 32270 Županja.

Distributer za Hrvatsku je SLAVONIJA-BOŠKOVIĆ d.o.o. na adresi J.J. Strossmayera 23, 32272 Cerna. Zemlja porijekla proizvoda je Kina. DIRH opisuje da je problem nedovoljna debljina izolacije koja može dovesti do opasnosti od strujnog udara jer su dijelovi sklopke pod naponom u kontaktu s plastičnim kućištem uređaja. Ako netko dodirne dio proizvoda pod naponom, može doći do strujnog udara.

Navode da je obavezna mjera zabrana stavljanja proizvoda na tržište, povlačenje s tržišta i povrat od krajnjih korisnika, dok su dragovoljne mjere za kupce prestati upotrebljavati peglu za kosu i obraćanje trgovcu kod kojeg je kupljena.

POVEZANI ČLANCI:

Foto: DIRH

GALERIJA Ruši se najveći hotel bivše države: Dizajnirao ga je Hrvat, ugostio je svjetske face, a sačuvat će samo jednu vrijednost

Policija je zaplijenila lažne elektri?ne ure?aje
1/16

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije