Michelin Agilis Alpin nova je guma za LKV vozila

Sigurniji i robusniji pneumatik osigurava dulji vijek trajanja

Michelin
26.11.2009.
u 10:00

U usporedbi sa starim modelom smanjen je zaustavni put na mokrim i ledom prekrivenim cestama za gotovo dva metra te poboljšana vuča po snijegu.

U gomili novih pneumatika namijenjenih osobnim automobilima Michelin je na tržište lansirao i jedan model namijenjen lakim gospodarskim vozilima. Agilis Alpin, kao što se i iz samog imena može zaključiti, zimska je guma, a dostupna je u 14 dimenzija, od 15 i 16 cola.

Cilj je bio profesionalnim korisnicima osigurati gume za gospodarska vozila koje vožnju čine sigurnijom i jednostavnijom čak i u otežanim uvjetima na cesti. Stoga su timovi za istraživanje dizajnirali pneumatik koji osigurava poboljšane performanse na tri ključna područja: sigurnost, vijek trajanja i robusnost.

Agilis Alpin sada smanjuje zaustavni put na mokrim i ledom prekrivenim cestama za gotovo dva metra, dok istodobno poboljšava vuču vozila po snijegu za 25 posto. Također, osigurava prelaženje 20 posto više kilometara od svoga prethodnika, Agilis 81 Snow Ice, što značajno smanjuje operativne troškove povezane uz pneumatike unutar pojedinačne flote gospodarskih vozila.

Novi model ima iznimno otporne bočne stijenke, poput onih na već provjerenim ljetnim pneumaticima Agilis, čime se istodobno osigurava veća otpornost na udaranje o rubnike.

Stručnjaci su se potrudili pripremiti novi dizajn gazne površine koja pomaže pri izbacivanju snijega, a istodobno je korištenjem trodimenzionalnih lamela StabiliGrip te tehnologijom Durable Contact Patch osigurana veća površina gume na tlu, čime se povećava stabilnost vozila i broj prijeđenih kilometara postaje veći.

Komentara 2

IZ
izbrisan
06:52 09.12.2009.

messerschmidt sigurno vozis nekakav krs ili jeftini auto.Ne vjerujem da bi na BMW5 stavio Barumove gume.Tko vozi skupi auto ima i za skupe gume.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:28 03.12.2009.

Sigurno neću uzeti michelinke. Na svoj auto sam stavio prije 4 g. barumke. I potpuno sam zadovoljan. 4 gume za 1250 kuna. Istih dimenzija i u istom dućanu, michelinke su koštale čak 3000 kuna. Netko može reći - kvaliteta, sigurnost,, ali to su preseravanja. Razlika je u kvaliteti nevidljiva, a u cijeni ogromna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije