24.10.2012. u 12:00

Josipovićeva, Porinom ovjenčana kompozicija, bit će izvedena u Beogradu “na zahtjev tamošnjih glazbenika i publike“, objašnjava hrvatski predsjednik nenadani interes za sambu u Srbiji.

Ivo Josipović, predsjednik RH, dao je opširan intervju Slobodnoj Dalmaciji koji je jučer otvoren pitanjem o njegovoj skladbi “Samba da camera“. Josipovićeva, Porinom ovjenčana kompozicija, bit će izvedena u Beogradu “na zahtjev tamošnjih glazbenika i publike“, objašnjava hrvatski predsjednik nenadani interes za sambu u Srbiji. “To govori o promjenama koje su nastupile između dvije zemlje“ – uvjeren je Josipović. Drugo pitanje, s kime će predsjednik u Beogradu plesati sambu, ostalo je – bez odgovora.

Pajo Patak na kaznenom odjelu zadarskog Suda

Domagoj Kurobasa, sudac kaznenog odjela Općinskog suda u Zadru, naglo je izbrisao svoj profil na Facebooku nakon što je zadarski odvjetnik Milan Petričić zatražio njegovo izuzeće u jednom sudskom postupku. Razlog za izuzećem 
Kurobase, odvjetnik Petričić vidi u tome što se sudac na društevnoj mreži predstavljao kao Pajo Patak, odnosno u profilnu sliku postavio je lik iz crtića. Je li sudac time povrijedio Kodeks sudačke etike odlučit će predsjednik Suda.

Predsjednik HDZ-a posegnuo za novinarskim alibijem

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, kaže da je njegova stvar odakle mu brojne informacije o aferi prisluškivanje. Alibi prihvatljiv za novinara koji ne smije odati izvor informacija, ali ne i za – političara.

Grubišić nakon 8 mjeseci shvatio Kerumovu doktrinu

Ivan Grubišić, nezavisni saborski zastupnik, požalio se Novom listu kako njegovi istupi u Saboru “nemaju nikakvog odjeka“, ali ga to uopće nije obeshrabrilo. Pozvao je građane da na sljedećim izborima što više glasaju za neovisne liste „kako bi u Saboru imali što više ljudi koji mogu govoriti ono što misle“. Tako bi prema zamisli našeg političkog romantičara iz Splita dobili još ponekog nezavisnog zastupnika čiji bi istupi ostajali bez odjeka. U biti, Grubišić je s malim zakašnjenjem shvatio ono što je njegov sugrađanin Željko Kerum “ubrao“ iz prve pa već mjesecima, točnije osam mjeseci, ne dolazi u Sabor. Dolazio, ne dolazio, nema nikakvog odjeka.

Komentara 4

VE
velikazmija
12:29 24.10.2012.

ide li samba bez rumbe --nevijerovatno koja nostalgija uz sve učinjene zločine --i ne kajanje --

DU
Deleted user
13:07 24.10.2012.

Dar s neba je pojava Tome Grobara na čelu Srbije, a i tzv. mali Sloba skladno upotpunjuje dojam. Naši bi se slizavali, ali s druge strane je zakleti ravnogorac i tip ispao iz šinjela Miloševića. Nek požive obojica što dulje - i biološki i naročito politički...

OB
-obrisani-
07:13 25.10.2012.

Koltrina, je li Republiku Srpsku priznao Josipović ili Tuđman? Je li se Josipović ili se Tuđman susreo s Miloševićem 54 puta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?