12.03.2013. u 12:00

Veljko Ostojić, bivši ministar turizma, uskoro će početi tražiti novi posao

Veljko Ostojić, bivši ministar turizma, uskoro će početi tražiti novi posao. Kako je dosadašnji posao izgubio zbog poduzetne šogorice koja je u jednom danu zaradila 24 milijuna kuna, red bi bio da se njoj obrati za savjet.

Ipak je riječ o ženi koja je jednom transakcijom zaradila koliko Veljko Ostojić ne bi zaslužio da je punih 100 godina sjedio u ministarskom stolcu i svaki mjesec primao plaću od 20.000 kuna. Za početak bi mu vjerojatno poručila da nije sve u prodaji turističkih aranžmana. Nešto je i u prodaji zemlje.

Misli li Ribić da su neki radnici jednakiji od drugih

Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata, odlučno je stao u obranu prava svojih članova na tri posto bruto plaće. Na primjedbu novinara Novog lista da je to smiješno jer su u realnom sektoru plaće puno više smanjene, Ribić uzvraća da su to “različite pozicije” jer realni sektor ima manje prihode, a “primjerice prosvjetarima se narudžbe nisu smanjile, oni rade isto”. Želi li to Ribić reći da su radnici u privatnim poduzećima neradnici?

Ucjena u kojoj nema ni snimke ni logike

Jadranka Kosor, bivša premijerka, izjavom da je “ucjenjuju nepostojećom snimkom seksa” zbunila je i publiku naviklu na iracionalno ponašanje političara. Ako nema snimke, nema ni ucjene. Ima samo seksa u kojem se ne zna tko tu više koga.

Jedno pitanje, jedan čovjek i tri odgovora

Arsen Bauk, ministar uprave, našao se u svojevrsnoj krizi identiteta, sudeći po izjavama za Slobodnu, za koju je povremeno odgovarao “kao političar, a ne i kao ministar”, a povremeno “kao građanin”. Na pitanje hoće li nakon lokalnih izbora doći do teritorijalnog preustroja zemlje, Bauk je odgovorio da bi “kao građanin” glasovao na referendumu da Dalmacija bude jedna regija, ali “kao političar” Bauk postavlja pitanje treba li nam uopće drugi stupanj samouprave.

Dilemu rješava Bauk “kao ministar” odgovorom da se prijedlog o preustroju u ovom trenutku uopće ne razmatra. Idući put treba organizirati okrugli stol s trostrukim Baukom koji će s lakoćom prelaziti iz uloge u ulogu i polemizirati sam sa sobom.

Komentara 1

SE
sestrićna
22:32 12.03.2013.

ministru turizma je dosadilo turistima prodavat samo more i sunce pa se odlučio prodati i malo zemlje..ali na svoj račun--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?