Standard & Poor's

Agrokoru poboljšan kreditni rejting s “negativan” na “stabilan”

\'01.12.2009., Zagreb - Uprava Agrokora odrzala je izvanrednu press konferenciju. Tvrtka Agrokor izdala je na europsko trziste kapitala obveznice vrijedne 400 milijuna eura, na rok od sedam godina, uz
Marko Prpić/PIXSELL
11.11.2010.
u 16:56

S&P navodi da je Agrokor uspio znatno produžiti ročnost svojih obveza i poboljšati likvidnost kroz jačanje bilance izdanjem 400 milijuna eura obveznica s dospijećem 2016.

Međunarodna agencija za utvrđivanje kreditnog rejtinga Standard & Poor's objavila je danas povećanje izgleda kreditnog rejtinga Agrokoru s „negativnog“ na „stabilan“.

- Ova vijest nova je potvrda povjerenja inozemnih investitora i analitičara u Agrokorovo poslovanje, koje ostvaruje iznimne financijske rezultate čak i u vrlo izazovnim ekonomskim uvjetima te potvrda stabilnosti poslovnog modela - komentirali su u Agrokoru.

S&P navodi da je Agrokor uspio znatno produžiti ročnost svojih obveza i poboljšati likvidnost kroz jačanje bilance izdanjem 400 milijuna eura obveznica s dospijećem 2016. godine te kroz nedavno zaključenje sindiciranog zajma u iznosu od 352 milijuna eura. Navedeno restrukturiranje bilance rezultiralo je smanjenjem udjela kratkoročnog duga na manje od 30% ukupne zaduženosti.

- Također, kompanija je povećala operativnu profitabilnost i pokazala snažan kapacitet generiranja novca, što je dokaz otpornosti poslovnog modela na vanjske poremećaje. S&P naglašava da Agrokor uživa veliku podršku međunarodnog bankarskog sustava. Poslovni profil tvrtke je dodatno poboljšan povećanom geografskom diverzifikacijom poslovanja te snažnim tržišnim pozicijama u gotovo svim segmentima u kojima tvrtka posluje - kazali su u Agrokoru.

Ključne riječi

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
18:03 11.11.2010.

Jesu platili porez ? ..................

OB
-obrisani-
09:46 13.11.2010.

Ovo je privatna HDZ-ova kompanija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije