Stručnost

Aldott: Nužna stabilnost zakona, posebno poreznih

Okrugli stol  Zoltan Aldott
Slavko Midžor/Pixsell
02.12.2010.
u 12:00

Čelnik Ine napominje da je biznis danas izrazito dinamičan i, ako nisu u mogućnosti stalno se prilagođavati, gube na konkurentnosti

Čelnik Ine napominje da je danas biznis izrazito dinamičan i, ako nisu u mogućnosti stalno se prilagođavati, gube na konkurentnosti, a time na konkurentnosti gubi i lokacija na kojoj posluju ili žele poslovati.

Što je najvažnije za privlačenje ulaganja?

Za sve investitore postoji nekoliko univerzalnih čimbenika koji utječu na atraktivnost neke lokacije kad je riječ o ulaganju, a to su stabilnost zakonodavnog okvira, posebice poreznog sustava – kako biste mogli dugoročnije planirati i znati pod kojim uvjetima ulažete i očekujete povrat ulaganja; zatim fleksibilnost radne snage i radnog zakonodavstva.

Zašto je MOL došao baš u Hrvatsku?

Jedan od razloga brojni su stručnjaci koji rade u kompaniji. Udruženi sa stručnjacima koji rade u našim drugim kompanijama diljem regije, zajedno imaju iznimne potencijale. Već je sada upravo na primjeru Ine vidljivo koliko pozitivnih učinaka donosi dobra strana investicija. Pokrenut je niz pozitivnih promjena i rezultati se vide i u konkretnim brojkama. Kompanija je ulaganjem stvorila pretpostavke, ne samo za opstanak nego i daljnji rast te iskorake na nova tržišta. Inina ulaganja godišnje su od 3,5 do 4 milijarde kuna, a takav ćemo trend održati.

Komentara 3

OB
-obrisani-
06:30 08.12.2010.

najsigurniji parovi- uvjerite se http://vaha-tips.blog.hr/

OB
-obrisani-
07:32 06.12.2010.

najsigurniji parovi- uvjerite se http://vaha-tips.blog.hr/

UK
Ugo Kajvez
23:28 03.12.2010.

google ........ . The mass media gets a clue - finally

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije