SLOVENIJA

Banke u sanaciji smanjuju kreditiranje

Boštjan Jazbec
Foto: Anze Petkovsek/Zurnal24/PIXSELL
06.01.2014.
u 15:07

Slovenija će na sanaciju bankarskog sustava potrošiti 10 posto BDP-a. Zbog toga će, prema prognozi tamošnje središnje banke, BDP na godišnjoj razini pasti jedan posto

Slovenska središnja banka objavila je da će tamošnje banke ove godine smanjiti kreditne plasmane prema gospodarstvu za 3,8 posto.

Razlog tome je sanacija bankarskog sustava u sklopu koje će država bankama plasirati 10 posto slovenskog BDP-a. Zbog toga će, prema prognozama središnje banke, doći i do pada BDP-a u Sloveniji za oko jedan posto.

Prema najavama, jačanje kreditiranja može se očekivati tek u drugom dijelu godine.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:10 06.01.2014.

prvo su amer. bankari pokrali svoju drzavi a onda se je ova napaltila u cijelom svijetu prebacujuci otrovne papire na njih ... bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije