KONTROVERZNI SASTOJAK

Coca-Cola: Bromirano biljno ulje ne koristimo u Hrvatskoj

Coca-Cola
Foto: Jens Kalaene/DPA/Pixsell
07.05.2014.
u 16:45

"Svi naši proizvodi, uključujući one koje sadržavaju bromirano biljno ulje, sigurni su za konzumaciju"

Bromirano biljno ulje ne upotrebljava se u proizvodnji nijednoga od naših proizvoda u Europi, uključujući i Hrvatsku, priopćila je danas Coca-Cola nakon što je objavljeno kako ovaj proizvođač izbacuje taj sastojak iz nekih svojih napitaka.

– Svi naši proizvodi, uključujući one koje sadržavaju bromirano biljno ulje, sigurni su za konzumaciju (i uvijek su bili sigurni) te su u skladu sa svim pravilima u zemljama u kojima se prodaju – priopćila je Coca-Cola.

Dodaje se kako će Coca-Cola biljno ulje zamijeniti saharoza-acetat-izobutiratom i/ili glicerolnim esterom smole drveta.

– U Sjedinjenim Američkim Državama u proizvodima POWERADE Fruit Punch i POWERADE Strawberry Lemonade već se upotrebljava glicerolni ester smole drveta. Očekujemo da će promjena za sve naše proizvode biti u SAD-u završena do kraja godine – poručili su iz Coca-Cole.

>> Ovo je 9 odvratnih stvari za koje niste znali da jedete skoro svaki dan

Komentara 2

Avatar tajar
tajar
17:01 07.05.2014.

Nije šija, nego vrat!

ST
strsljen2013
13:50 08.05.2014.

I mišomor je bezopasan, barem jednom. U Hrvatskoj ne koristimo bromirano ulje nego ulje koje se dobiva od broma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije