Dobro poslovali

Disney podigao iznos dividende za 50 posto, najviše u 20 godina

\'disney05_nnn_ned_150710\'
Arhivska fotografija
01.12.2011.
u 10:46

Prošle su godine isplatili 40 centa dividende, a ove će godine ona iznositi 60 centa po dionici

Kompanija Walt Disney, vlasnik brojnih zabavnih parkova kao i sportske televizijske kuće ESPN, odlučila je podići vrijednost dividende koja će se isplaćivati dioničarima za čak 50 posto, što je najviše u posljednjih 20 godina, prenosi Bloomberg. Na ovakav potez odlučili su se sukladno ostvarenim poslovnim rezultatima i povećanju profita. 

Prošle su godine isplatili 40 centa dividende, a ove će godine ona iznositi 60 centa po dionici, piše u objavi te kompanije.

Disney je također vlasnik televizijske kuće ABC, čije su 5 milijardi dolara vrijedne dionice otkupili na tržištu kapitala i vratili ih u svoje vlasništvo.

Ovo je drugo podizanje vrijednosti dividende u posljednje dvije godine. Kompanija je, naime, i prošle godine s dotadašnjih 35 centa po dionici podigla dividendu na dosadašnjih 40 centa.

Bloombergovi analitičari ističu da ovakav rast vrijednosti dividende kompanija nije zabilježila od 1990. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

DR
drug
11:33 01.12.2011.

Mislim da su vlasnici MARVEL superjunaka koji su sada na filmskom platnu..... Nisam siguran ali mislim da je to najjači razlog za dobar profit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije