Magma

Fižuliću u pomoć stižu Poljaci, čeka se Vučićevićev odgovor

Turbo limač (1)
01.07.2011.
u 20:23

NFI EMPiK Media fashion, koji je prema Fižuliću lani bio lošiji ponuđač, ovaj put stiže kao spasitelj?

Izlaz iz nepoželjnog partnerstva sa srbijanskim poduzetnikom Slobodanom Vučićevićem u Magmi vide još samo u prodaji 49% svog udjela u Adria Designu te prodaji 100% udjela u Magminim društvima u BiH i Srbiji koja posluju s trgovinama Turbo limača.

U obavijesti Zagrebačkoj burzi Magma je jutros potvrdila interes potencijalnih investitora za te tri tvrtke koje, kako neslužbeno doznajemo, ostvaruju ukupnu prodaju od 60 milijuna eura i imaju navodno samo 2 milijuna eura duga. Kao najizgledniji kupac spominje se pak poljski NFI EMPiK Media fashion, pred kojim je Goranko Fižulić lani dao prednost Vučićevićevu NCA Investment groupu i očito se brzo pokajao.

Navodno su Poljaci lani u posljednji čas izmijenili ponudu pa je Fižulić, koji je htio zadržati vertikalnu integriranost Turbo limača, preporučio Vučićevića, s kojim sada ratuje i optužuje ga da mu nije platio posljednju ratu za Turbo limač u iznosu od 6,6 milijuna eura. S obzirom na to da je i Vučićeviću, kojemu je Trgovački sud ovih dana zabranio raspolaganje i korištenje žiga Turbo limača i još sedam brendova, zajednička tvrtka Adria Design u kojoj on drži 51% udjela sve više teret, valja očekivati da će se i on složiti s prodajom kompanije. Poljaci, koji su lani dva mjeseca radili due diligence u Turbo limaču, tako bi jako brzo ušli u kompaniju u kojoj im i nije prioritet 100-postotni udjel koliko kontrolni paket s ostavljanjem mogućnosti kasnijeg potpunog povlačenja manjinskih dioničara.

Magma je jutros na Zagrebačkoj burzi izvijestila i da je prema Zakonu o kaznenom postupku Republike Srbije podnijela kaznenu prijavu protiv Slobodana Vučičevića i ostalih upletenih u kaznena djela davanja i primanja mita, nesavjesna poslovanja... u vezi s Magmom i Kozmolineom u Srbiji, što je, tvrde, Vučićević i sam nedavno priznao u izjavi za HTV-ov dnevnik. Vučićević, međutim, to danas nije želio komentirati.

Iako je dogovoreno refinanciranje tranše Magminih komercijalnih zapisa vrijednih 6,1 milijun eura novom tranšom, samu transakciju iz tehničkih razloga nije moguće provesti do roka dospijeća jer je Magmin račun blokiran. U idućih 10 dana očekuju njegovu deblokadu.

Komentara 9

NE
neverane
00:29 02.07.2011.

Nitko njemu ne može pomoć.Jednom mrtav,uvijek mrtav.

VA
vatra
10:15 02.07.2011.

pa dosta sa tim fižuličem. čemu takva medijska buka oko jednog švercera sa igračkama i tekstilom iz Kine? nek propadne, koga briga? u Hrvatskoj su propadale prave i perspektivne proizvođačke tvrtke pa nokog nije bilo briga

VA
vatra
17:48 02.07.2011.

...tilnoj industriji što je tragedija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije