Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupnja

HOC Bjelolasica na dražbi za ukupno 25,436 milijuna kuna

15.11.2013., Ogulin - Nakon velikog pozara u sijecnju 2011. godine u kojem je izgorjela sredisnja zgrada sa restoranom i sportskom dvoranom, HOC Bjelolasica uopce ne radi a cijelo je selo Jasenak pusto.
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
05.10.2015.
u 12:25

U početku se HOC prodavao u pet cjelina, no danas su pred kupcima samo dvije, i to najvrednije cjeline; Jasenak 1 koji uključuje skijalište, restoran, hotel i niz paviljona

Zainteresirani kupci od danas, 5. listopada, ponovno imaju priliku kupiti Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica. Ako netko u idućih osam dana uplati pet posto licitirane cijene, može postati novi vlasnik najvećeg hrvatskog skijališta.

U početku se HOC prodavao u pet cjelina, no danas su pred kupcima samo dvije, i to najvrednije cjeline; Jasenak 1 koji uključuje skijalište, restoran, hotel i niz paviljona. Moguće ga je kupiti za 20,6 milijuna kuna, čak devet milijuna kuna manje nego na početku prodaje. Jasenak 2 naziv je za skup od pet paviljona uz glavnu zgradu koji sada ima cijenu od 4,803 milijuna kuna, četiri manje nego u proljeće.

Dosad su prodani izgorjeli restoran Sabljaci, koji je kupila tvrtka Air Albatros iz Punta na Krku, a upravnu zgradu u Ogulinu kupio je privatnik, pekar iz Ogulina.

No na zadnjih nekoliko dražbi nema hotela Begovo Razdolje, jedine HOC-ove nekretnina koja nije oštećena ili izgorjela. Hotel je radio do zadnjeg dana, do otvaranja stečaja i zapravo ga vlasnik odmah po kupnji može otvoriti i primiti goste.

– MUP je zainteresiran za kupnju hotela u Begovu Razdolju i nekoliko se mjeseci o uvjetima pregovaralo. Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova u sklopu naselja Jasenak otprije u vlasništvu ima 14 apartmana ukupne površine 490 četvornih metara. Apartmane žele zamijeniti za hotel, a razliku u cijeni nadoplatiti. Ako skupština vjerovnika to odobri, MUP će postati novi vlasnik hotela Begovo Razdolje – kazao je Tomislav Đuričin, stečajni upravitelj HOC-a. MUP-u je hotel zanimljiv jer je riječ o izdvojenom, pomalo izoliranom objektu sa svom infrastrukturom, pa tako i vlastitim skijalištem. Mjesto je idealno za obuku skijanja specijalnih jedinica policije.

>>HOC Bjelolasica prodaje se u 5 cjelina, 2 na Jasenku

>>Bjelolasica zatvorena do kraja kolovoza zbog nestašice vode

Komentara 2

TH
than
03:04 06.10.2015.

A sto ce nama toliko skijasa u specijalnoj jedinici policije ? Generalno, sve ovo placaju porezni obveznici.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
09:57 09.10.2015.

"Mjesto je idealno za obuku skijanja specijalnih jedinica policije." - ajme koje prozirne budlaštine - pa na bjelolasici ima snijega za skijanje samo mjesec dana!!! ako i toliko. i koliko to tisuća skijaša treba mup? i za što - zaza onih par policijskih stanica u gorskom kotaru i lici? ili misle u slavoniju, zagorje, dalmaciju i na otoke slati policajce-skijaše-? i sada bi mup bi kupio hotel za "obuku skijaša"??? a što bi sa tim hotelom ostalih 11 mjeseci? opet nešto muljaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije