Ministrica financija

Kamate koje će se ugovarati za balon-kredite – bez poreza

'13.05.2009., Zagreb - Susret s novinarima povodom obiljezavanja 18. godisnjice rada Partner banke. Martina Dalic, predsjednica Uprave Partner banke. Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Zarko Basic/PD/PIXSELL'
18.08.2011.
u 18:25

Dosad su se sve kamatne stope manje od 4 posto smatrale povlaštenima, odnosno Porezna je uprava tu razliku kamate do 4 posto tretirala kao oporezivi primitak

Vlada je danas potvrdila dogovor s bankama, koji će korisnicima kredita u švicarskim francima smanjiti teret otplate za 10 do 30 posto.

Dopune tom „paketu“ pomoći su izmjene zakona o porezu na dohodak. Dosad su se sve kamatne stope manje od 4 posto smatrale povlaštenima, odnosno Porezna je uprava tu razliku kamate do 4 posto tretirala kao oporezivi primitak. Ta se granica sada spušta na 3 posto.

– To će omogućiti odobravanje kredita po kamatnim stopama manjim od 4 posto, a da se na tu razliku ne plaća porez –  kazala je ministrica financija Martina Dalić.

Tako ni kamate koje će se ugovarati za balon-kredite od maksimalnih 3,95 posto godišnje ne bi bile oporezivane.

Ključne riječi

Komentara 22

VE
velika
18:55 18.08.2011.

još jedan gadljivi potez Dalićke 1) vrati porezne olakšice na sve stambene kredite 2) čime opravdavate kamate uz državnu subvenciju osim pogodovanja bankaskom i građevnskom lobiju ....(to ste meni iz džepa uzeli) kad je to u pitanju banke se nene boje ustavne službe..... bando lopovska

Avatar seneka
seneka
20:50 18.08.2011.

Biće to kurton-krediti,a ne balon -krediti. Treba paziti da bankama ne fali extraprofita.

OB
-obrisani-
18:36 18.08.2011.

sve vas veleizdajnik treb strpat u balon pa poslat na mjesec bando lihvarska neorobovlasnička

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije