best buy

Kanaanov čips u Mađarskoj je osvojio već 10 posto tržišta

čips
Marko Mrkonjić/PIXSELL
23.09.2015.
u 07:15

Dugoročno možete opstati jedino ako ste sposobni proizvesti konkurentan proizvod te pametno radite, kaže Z. Popović

Jedan od najvećih hrvatskih proizvođača čipsa Kanaan, na koji je lani udicu neuspješno bacao i Atlantic Emila Tedeschija, u jakoj je konkurenciji velikih europskih proizvođača pokorio i tržište Mađarske gdje su njegovi proizvodi prepoznati kao “best buy” (najbolji omjer cijene i kvalitete), priopćili su jučer iz HGK. Donjomiholjačka tvrtka, koja je prije 15-ak godina u obiteljskoj garaži startala s tjesteninom, a danas u proizvodnji čipsa stoji uz bok velikih multinacionalki u regiji, na mađarskom je tržištu prisutna već 10 godina. S prosječnim godišnjim rastom prodaje od 25%, što je danas količina od 800 tona, u Mađarskoj suvereno drži već 10% tržišta, a za to su najzaslužniji visoka kvaliteta i povoljne cijene, ističe direktor tvrtke Zvonko Popović.

– Na bilo kojem tržištu dugoročno možete opstati jedino ako ste sposobni proizvesti konkurentan proizvod te strpljivo i pametno radite – kaže on. Iako je europsko tržište grickalica iznimno koncentrirano, Kanaan je u Mađarskoj dogovorio nove poslove za privatne marke čipsa za francuski Auchan i njemački Penny, dok najveću prodaju ostvaruje s privatnim markama za tamošnji Coop, CBA i Real. S godišnjom proizvodnjom većom od 4500 tona gotovih proizvoda trenutačno je i najveći izvoznik slanih grickalica iz Hrvatske u regiju.

>> Evo kako je iz osvete nastao čips, omiljena svjetska grickalica

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije