IT Osniva je splitski operater H1, sa svojim partnerom Samsungom

Kreće Telekom akademija

POS-krece-txt.jpg
import
22.05.2006.
u 12:05

Netom diplomirani inženjeri i ostali telekomunikacijski mladi stručnjaci te apsolventi koji traže posao sreću će uskoro moći okušati na H1 Telekom akademiji. Naziv je to najnovijega projekta splitskog telekom-operatera Portusa, vlasnika mreže H1.
Projekt koji bi trebao zaposliti mlade stručnjake pomalo podsjeća na Microsoftovu akademiju i slične svjetske uspješnice, a H1 u Hrvatskoj u njemu surađuje s jakim partnerom, korejskim Samsungom.

Nude ugovor
Kako objašnjavaju u H1, akademija će polaznicima omogućiti stjecanje praktičnog znanja o najsuvremenijim telekomunikacijskim tehnologijama i uslugama.
 Program se sastoji od dvije faze. Prva traje tri mjeseca, tijekom kojih kandidati uče i praktično primjenjuju znanja o modernim tehnologijama i uslugama. Njihove timove vode svjetski priznati stručnjaci. Svima koji zadovolje kriterije i pokažu zanimanje, nakon toga se nudi ugovor o radu u timu koji će predvoditi uvođenje najsuvremenijih telekom-usluga u Hrvatsku, temeljenih na WiMax i ADSL tehnologiji  kažu u uredu glasnogovornika H1. Premda je H1 već kontaktirao većinu domaćih fakulteta, prvi će se na akademiji okušati studenti iz Splita.

Bez posla 70 tisuća
Na tamošnjem će Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje H1 predstaviti svoju akademiju. U H1 kažu kako upravo mladima žele otvoriti vrata biznisa. Gužva pred tim vratima je poprilična. Prema posljednjim podacima, čak 70.000 mladih s fakultetskom diplomom nema ni dana radnoga staža i tek čeka svoj prvi posao. Ipak, tješi to što u Hrvatskoj djeluje 141 telekomunikacijska tvrtka, ukupno zapošljavaju oko 14.500 djelatnika, a broj iz godine u godinu raste. Domaćih 25 telekoma zapošljava 44 posto svih radnika u sektoru.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije