Partnerstvo

Lazukić : Propisi su dobri, ali komunikacija loša

Okrugli stol
Slavko Midžor/pixsell
02.12.2010.
u 12:00

Orco je u Sunčani Hvar investirao 55 milijuna eura vlastitog novca, ali u proteklih pet godina pojavilo se niz problema koji su se prelamali kroz model javnog i privatnog partnerstva

Da je bilo više dobre volje i da su riješeni imovinskopravni odnosi, Hvar bi umjesto tri imao još tri renovirana hotela.

Što se dogodilo?

U vrijeme kada je novac bio jeftin, 2006. i 2007., Orco je bio spreman na ulaganja, ali to se nije dogodilo jer nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi Sunčanog Hvara s Gradom. Kako god završi priča s Orcom, uloženo u hotele ostaje.

Orco je u Sunčani Hvar investirao 55 milijuna eura vlastitog novca, ali u proteklih pet godina pojavilo se niz problema koji su se prelamali kroz model javnog i privatnog partnerstva.

S ovakvim iskustvom, biste li ponovo ušli u sličan aranžman?

Ne bismo, čak su nam i neki predsjednici fonda za privatizaciju govorili da oni takav ugovor nikad ne bi potpisali. Tražili bi puno veće garancije.

Kakva je vaša pozicija ?

Trenutačno sam u Nadzornom odboru Sunčanog Hvara, a o daljnjim poslovnim planovima govorit ću kad za to dođe vrijeme. Hrvatska ima dobre propise, oni su usklađeni s europskima, a problem investitora nije legislativa, već komunikacija na svim razinama – nitko ne želi preuzeti odgovornost na sebe, nitko ne želi donijeti odluku i stalno se traži potpis više, što otežava nastojanja poduzetnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije