Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobra godina

Lidl radnicima povećao plaće 4% i u ovoj godini u RH ulaže 180 mil. kn

lidl
Danijel Kasap/PIXSELL
10.03.2014.
u 13:31

Tvrde kako su u 2013. godini u državni proračun uplatili više od 440 milijuna kuna poreza i davanja i potvrdili se kao značajan pokretač hrvatskog gospodarstava

Svim svojim zaposlenicima u trgovinama i skladištima, Lidl je i ove godine od 1. ožujka povećao plaće za 4%, priopćili su iz Lidla Hrvatska.

- Iza nas je izrazito uspješna poslovna godina, u kojoj smo nastavili trend povećanja našeg tima, plaća naših zaposlenika i suradnje s hrvatskim dobavljačima. Lidl ima velike planove za daljnja ulaganja u Hrvatskoj čemu svjedoči i povećanje budžeta za investicije u 2014., a koji iznosi više od 180 milijuna kuna. Nastavit ćemo i s provedbom naših programa i projekata društveno odgovornog poslovanja, a zajedno s našim zaposlenicima nastojat ćemo i u budućnosti opravdati očekivanja onih koji su nam najvažniji – naših kupaca – poručili su iz uprave Lidl Hrvatska.

Tvrde kako su u 2013. godini u državni proračun uplatili više od 440 milijuna kuna poreza i davanja i potvrdili se kao značajan pokretač hrvatskog gospodarstava. U segmentu društveno odgovornog poslovanja, tijekom 2013. Lidl je donirao više od 1,4 milijuna kuna kroz financijska sredstva i proizvode.

Trend povećanja plaća u Lidlu započet je 2010. godine - i do danas iznosi prosječno 17%. Trgovački lanac lani je zaposlio 185 novih radnika, čime se njihov broj povećao za više od 1700 u 84 trgovine u Hrvatskoj.

>>Evo koji su poslodavci najpoželjniji u Hrvatskoj

Komentara 2

LU
lutomirski
15:35 10.03.2014.

prokleti lazovi "okretač hrvatskog gospodarstava" sta to ima veze sa HR gospodarstvom, to je samo iz supljega u prazno, recite nam koliko su se te place povecale sa 4%, na 10000 tisuca Kuna ili vise, u Lidlu u Svicarskoj jee zarada do 24 tisuce Kuna i to mjesecno, kome vi stalno bajke pricate...

Avatar dr. Evil
dr. Evil
08:09 13.03.2014.

oni zaposle, male obiteljske trgovine propadaju...tako da broj zaposlenih u trgovini ostaje isti, nisu to nikakva "nova" radna mjesta. Gdje Lidl otvori vrata u krugu od 2 km sigurno će zatvoriti vrata koja mala trgovina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije