Burze

Moody'sovo smanjenje rejtinga Grčkoj obeshrabrilo ulagače

burza, NY
Pixell
15.06.2010.
u 07:53

Moody'sovo smanjenje kreditnog rejtinga Grčkoj obeshrabrilo je ulagače, što je glavni razlog pada cijena dionica.

Blagi pad cijena dionica i nešto slabiji promet obilježili su u ponedjeljak trgovanje na Wall Streetu ponajviše zbog toga što je Moody'sovo smanjenje kreditnog rejtinga Grčkoj obeshrabrilo ulagače.

Dow Jones oslabio je 20 bodova, ili 0,20 posto, na 10.190 bodova, a S&P 500 indeks 0,18 posto, na 1.089 bodova. Nasdaq indeks ostao je gotovo nepromijenjen na 2.243 boda.

Ulagači su bili oprezni i zbog drugog Moody'sovog izvješća, onog vezanog uz naftni sektor, u kojem stoji kako je istjecanje nafte u Meksičkom zaljevu dovelo do financijske, pravne, regulatorne i ekološke krize bez presedana za kompanije koje crpe naftu iz tog zaljeva, priopćio je Moody's.Cijena dionice British Petroleuma pala je nakon toga 9,7 posto.

Na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,74 posto, na 5.202 boda, dok je frankfurtski DAX skočio 1,28 posto, na 6.125 bodova, a pariški CAC 1,98 posto, na 3.626 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije