Maras otkrio:

Muževi prepisuju tvrtke na žene da mogu tražiti poticaje

Maras žene
Sanjin Strukić/PIXSELL
18.03.2014.
u 21:25

Funta uložena u žensko poduzetništvo generira veći biznis od funte uložene u muški posao, pokazalo je istraživanje u V. Britaniji.

U Hrvatskoj je 25% tvrtki i 33% obrta u vlasništvu žena, a Ministarstvo poduzetništva i obrta daje im 40% ukupnih poticaja kao podzastupljenoj skupini.

- Muževi su prepisivali tvrtke na žene da se mogu prijaviti za poticaje – otkrio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na predstavljanju rezultata EBRD-ova projekta “Women in Business” te poručio da će raditi na tome da Hrvatska postane mjesto gdje se žene mogu afirmirati u poslu i pokazati što znaju, a to je isto, ako ne i više nego muškarci.

Prema rezultatima istraživanja provedenog u Velikoj Britaniji, koje je prezentirala direktorica EBRD-a u Hrvatskoj Vedrana Jelušić Kašić, poduzetnički se angažira jedna od pet nezaposlenih žena i jedan od 15 muškaraca. U krizi su stvorile 80% novih radnih mjesta. – Jedna funta uložena u žensko poduzetništvo generira veći biznis nego funta uložena u muški posao. EBRD je u Hrvatskoj financijski pomogao 49 tvrtki u većinskom ženskom vlasništvu, a kao najbolje projekte danas je nagradio Lelu design Mirele Mikšić, Simvu Ane Simon i STEP savjetovanje Diane Šare.

>>Posao je pokrenula 's nula kuna', a danas je stroga šefica koja pogrešku oprašta samo jednom

>>Poduzetnice u Hrvatskoj koče politika i stereotipi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije