NOVA STRATEGIJA BADELA 1862

Nakon šljivovice, Pelinkovac osvaja Ameriku: gorki likeri pokoravaju svjetsko tržište!

Pelinkovac
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/6
25.01.2017.
u 18:23

Badel 1862 priopćio je u srijedu da je počeo s prvim isporukama pelinkovca u Sjedinjene Američke Države (SAD)

Badel 1862 izvozi svoje proizvode u 30 zemalja svijeta, a već dulje radi na povećanju izvoza na američko tržište, za što je izrađena posebna prodajna strategija.

Napominje kako je već godinama prisutan na tržištu SAD-a sa starom šljivovicom i vrhunskim vinima, a razmišljao je o proširenju ponude s pelinkovcem i 'Korlat' rakijama i likerima.

Pelinkovac, recepturu i sastojke, bilo je potrebno prilagoditi normama i propisima SAD-a koji se u nekim dijelovima razlikuju od onih u Europskoj uniji, a dobivanje dozvola trajalo je gotovo dvije godine, ističu iz Badela.

"Napokon su dobivena sva rješenja, potvrde i registracije pa je mogao početi izvoz, što se poklopilo s intenzivnim radom na tom tržištu pa je iskorišten sinergijski učinak vinskih prezentacija i kvalitetnih kontakata za početak upoznavanja pelinkovca.

Sve je to rezultiralo Badelovim novim isporukama vina i prvim isporukama pelinkovca u SAD", naglašavaju iz Badela, no ne navode o kojim je količinama riječ. 

Kako ističu, "gorki likeri danas su u fokusu na svjetskom tržištu" te u SAD-u, a pelinkovac je pobudio pozornost svojom 150-godišnjom tradicijom, prirodnim sadržajem bez ikakvih aditiva i aroma te specifičnim okusom.

Uz taj biljni liker i pelinkovac 'Orange', namijenjen damama, izvozit će se i orahovac, komovica i lavov te prije dogovorena pića iz palete 'Korlat'. Plasman i prodaja bit će kroz ustaljene distributerske kanale koje je Badel 1862 uspostavio u SAD-u, ističu iz te tvrtke.

Američko tržište vrlo je zahtjevno, a u mnogim slučajevima potrebno je proizvod prilagoditi američkim propisima, napominju iz Badela i objašnjavaju kako su, primjerice, u SAD-u stroži propisi o sadržaju tujona nego u Europskoj uniji (keton tujon prirodno se nalazi u mnogim ljekovitim biljkama te u pelinu).

 U procesu proizvodnje pelinkovca upotrebljava se samo destilat dobiven izravno iz sušenog bilja i proizvodu se ne dodaju nikakve arome, ističe se u priopćenju i dodaje da je Badel, da bi zadovoljio propise SAD-a, morao redestilirati svoj destilat i eterična ulja koja su sastavni dio esencije. 

>> Belje, Badel, Pivac... na 82. berlinskom sajmu hrane

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
21:26 25.01.2017.

Da ne bi sve zavrsilo u debelom minusu kako se to dogodilo Gazdi s Janom!

01
011sale
22:09 25.01.2017.

Sve tuđe (srpsko) svojataju... Đoković,Tesla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije