Novi plan

Obama: U infrastrukturu SAD-a treba uložiti 50 mlrd. dolara

obama desnica (1)
AFP/REUTERS/PIXSELL
07.09.2010.
u 07:52

Planom je predviđeno i unapređenje američkog sustava kontrole zračnog prometa, gradnja brzih željeznica te osnivanje infrastrukturne banke koja će koordinirati usmjeravanje državnog novca i realizaciju planiranih projekata.

Nakon najave o 100 milijardi dolara poreznih olakšica kompanijama koje ulažu u tehnološki razvoj i zadržavaju radna mjesta, američki predsjednik Barak Obama objavio i plan o ulaganju 50 milijardi dolara u proširenje i obnovu putne mreže, pruga i aerodroma u SAD-u, kako bi potaknuo slab ekonomski rast. Nada se prolasku svoga prijedloga u Kongresu budući da bi to, ustvrdio je, trebao biti uvod u velika ulaganja u promet idućih šest godina.

- Ekonomiji su potrebne dodatne investicije odmah i zato taj plan treba što hitnije usvojiti - izjavio je visoki službenik američke administracije. Svi novi projekti trebali bi biti financirani bez povećanja deficita, zahvaljujući ukidanju poreznih olakšica naftnim kompanijama. 

Planom je predviđeno i unapređenje američkog sustava kontrole zračnog prometa, gradnja brzih željeznica te osnivanje infrastrukturne banke koja će koordinirati usmjeravanje državnog novca i realizaciju planiranih projekata.

Komentara 3

AU
aurora08
10:22 07.09.2010.

hehehehehehe to je za jednokratno upotrebu, republikanci krivi za sve hehehehehehe, ja jos nigdje nisam vidio da je jedan republikanac radio kod demokrata, lovu imaju iskljucivo republikanci, sve tvornice, kompanije, banke, trgovine sve ono gdje se radi pripada iskljucivo republikancima, ono kaj ne pripada njima takov je postotak da ga nije vrijedno ni spominjat, moje je pitanje: zakaj demokrati nemaju sve to i zakaj su takove glupandjije i mamlazi da to nemaju, hehehehehehe obama obama.

SM
stari_mudrac
12:35 07.09.2010.

amerima treba nova niskonaponska mreža ukopana u zemlji, a ne kilometri stupova i žica po gradovima, pa svaki put kad puhne vjetar ostanu bez struje i vele da je bio uragan katrina. j.ebla ih katrina, izgledaju ko napulj, samo još trebaju veš objesiti. kod nas toga nema ni u najvećoj zabiti.

BO
boston
18:14 08.09.2010.

S obzirom da su Amerikanci: Jedina velesila Najveci BDP Najveca ekonomija svijeta Najveca vojna sila Najbogatija drzava na svijetu Ja vjerujem da znaju sto rade....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije