maloprodaja

Od početka godine usporena potrošnja u Velikoj Britaniji

šoping
Pixsell
28.02.2011.
u 14:42

Vodstvo britanskog Primarka planira da će dobit u 2011. svejedno biti oko 11 posto veća nego prethodne godine, zbog ohrabrujućeg rasta prodaje u kontinentalnom dijelu Europe

Primark, britanske trgovine široke potrošnje, ponajprije odjeće, upozorili su na primjetno usporavanje potrošnje od početka 2011. godine. Njihov vlasnik Associated British Foods ističe da je tvrtka odlično poslovala do Božića, unatoč lošem vremenu. No, u siječnju je rast cijena pamuka doveo do usporavanja. Nakon objave šest posto su pale i dionice ABF-a, premda je tvrtka objavila da u ostatku Europe prodaja dobro ide.

– Potrošači u Velikoj Britaniji strahuju od inflacije i jednostavno imaju manje novca za trošenje. Čak i ljudi koji se ne boje gubitka posla osjećaju posljedice. Ovo se ne događa samo Primarku, nego i drugim lancima – izjavio je za BBC ABF-ov direktor financija John Bason.

Vodstvo tvrtke planira da će dobit Primarka svejedno u 2011. biti oko 11 posto veća nego prethodne godine zbog ohrabrujućeg rasta prodaje u kontinentalnom dijelu Europe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije