Nova investicija A1 Hrvatske

Otvoren podatkovni centar vrijedan 11 milijuna eura

Zagreb: Svečano otvorenje A1 podatkovnog centra
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
01.12.2021.
u 08:28

Bili smo hrabri i unatoč pandemiji i ostalim otegotnim okolnostima investirali smo 11 milijuna eura u ovu najmoderniju banku podataka u regiji koja je izgrađena u samo godinu dana – naglasio je Jiří Dvorjančanský

Podatkovni centar A1 Hrvatske jedini je u zemlji iz temelja izgrađen prema Tier III kriterijima UpTime instituta, rečeno je na jučerašnjem službenom otvaranju centra. U konstrukciju površine 2.122 četvorna metra utrošeno 220 tona armature i 5.500 tona betona te je, sukladno zahtjevima za Tier III certifikaciju, u stanju izdržati potrese do magnitude 9 po Richterovoj ljestvici, istaknuto je prilikom otvorenja.

- Bili smo hrabri i unatoč pandemiji i ostalim otegotnim okolnostima investirali smo 11 milijuna eura u ovu najmoderniju banku podataka u regiji koja je izgrađena u samo godinu dana – naglasio je Jiří Dvorjančanský, predsjednik uprave A1 Hrvatska.

- Za poslovne je korisnike računica jednostavna. Ne moraju brinuti o infrastrukturi i opremi, dobivaju 24/7 podršku i održavanje te najvišu razinu sigurnosti - istaknuo je Ivan Gabrić, glavni direktor za poslovne korisnike A1 Hrvatska. Među prvim korisnicima novog podatkovnog centra je i Generali osiguranje.

Novi podatkovni centar nalazi se u Zagrebu na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Nežićeve ulice. Za A1 Hrvatsku izgradio ga je i opremio Vertiv. Na otvorenju su bili i Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture te Bernard Gršić, državni tajnik središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva koji se govorili o predanosti države izgradnji digitalnog društva i gospodarstva. (

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije