traže pet plaća

Poslovni partner iz Azerbajdžana može pokrenuti proizvodnju

'09.03.2012., Kraljevica - Mirni prosvjed djelatnika DIOKI-a sa kopnene strane krckog mosta. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
Foto: 'Goran Kovacic/PIXSELL'
1/3
09.03.2012.
u 16:51

Podržavamo mjere koje Vlada provodi za restrukturiranje i deblokadu računa tvrtke, ali je, čini se, zapelo na nižim razinama, poručuju prosvjednici.

Otprilike 150 radnika DINA Petrokemije Omišalj prosvjedovalo je u petak na kopnenoj strani Krčkog mosta. Radnici DINA-e koja je u sastavu Diokija, njih 345, nisu primili pet plaća, a proizvodnja je stala lani u rujnu. Ovo je, kažu, posljednje upozorenje, jer se najave o isplati barem jedne plaće i pokretanju proizvodnje još nisu obistinile.

Plan za izravnavanje duga

– Podržavamo Vladu u mjerama restrukturiranja i deblokade računa tvrtke jer tako naš poslovni partner iz Azerbajdžana može uložiti novac za pokretanje proizvodnje i omogućiti nam da dobijemo jednu plaću, a restrukturiranje nam omogućuje izravnavanje duga jer smo veliki dužnici. Naši će vjerovnici moći ući u vlasništvo tvrtke i rasteretiti nas duga koji mi teško možemo otplatiti – kazao je Alfredo Davanzo, predsjednik Radničkog vijeća i dodao kako smatra da je deblokada računa zapela na nižim razinama.

– Ne znamo jesu li opstrukcije slučajne ili namjerne, ali nam je toga dosta. Ne podržavamo neke koji to žele prebaciti na politiku, od toga se strogo ograđujemo. Ovo je podrška mjerama koje nama idu u prilog, ali i posljednje upozorenje jer više ne možemo čekati i kontrolirati nezadovoljstvo ljudi – kazao je Davanzo.

Uoči prosvjeda održan je sastanak sindikata i Radničkog vijeća, na kojem je odlučeno da će pričekati idući tjedan i vidjeti hoće li se za njih situacija razvijati povoljno, kazao je Predrag Mihaljević, predstavnik radnika u NO-u DINA-e. U suprotnom, prijeti im stečaj.

Poruka vlasniku

– Strateški partner spreman je svakom radniku isplatiti tisuću kuna do deblokade računa – kazao je Mihaljević. Podržao ih je i načelnik Omišlja Tomo Šparožić. Prosvjednik Vladimir Čiča došao je s praznim transparentom. Vlasnik Ježić zna što piše, kazao je Čiča.

Komentara 2

LU
lutomirski
08:41 10.03.2012.

vi se znate samo sa sindikatima baviti ali nista konkretno to u pravoj drzavi ne postoji,sta ce mi sindikati...???

PE
perozagreb
23:59 11.03.2012.

Da, spasiti će vas poslovni partner iz Azerbejđana, a ako on ne bude onda će onaj iz Zimbabvea il pak onaj iz Tonge. Svi, samo ne mi sami!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije