Odlazak stručnjaka

Preminuo prvi američki nobelovac za ekonomiju Paul A. Samuelson

samuelson
Foto: DW
1/3
14.12.2009.
u 10:41

Njegov je udžbenik "Ekonomija", prvi put objavljen 1948. godine, bio najprodavaniji udžbenik gotovo 30 godina. Nobelovu nagradu za ekonomiju dobio je 1970. godine za doprinos u ekonomskoj znanstvenoj analizi.

Jedan od najistaknutijih ekonomista 20. stoljeća i prvi američki dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Paul A. Samuelson preminuo je jučer u 94. godini, prenosi Reuters. 

Vijest je objavio Massachusetts Institute of Technology (MIT), kojem je upravo Samuelson najviše pomogao da postane jedan od vodećih svjetskih centara za obrazovanje u ekonomiji.

Nobelovu nagradu za ekonomiju dobio je 1970. godine za doprinos u ekonomskoj znanstvenoj analizi, a najveća mu je zasluga preobrazba ekonomije u disciplinu koja rješava probleme, odgovarajući na pitanje o uzrocima i posljedicama s matematičkom točnošću.

Njegov je udžbenik "Ekonomija", prvi put objavljen 1948. godine, bio najprodavaniji udžbenik gotovo 30 godina, preveden je na 20 jezika i prodavan u 50.000 primjeraka godišnje.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:05 14.12.2009.

Umro čovjek od žalosti,kad je vidio na šta je spala američka ekonomija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije