Prenamjena

Prinčič: Cilj je održati postojeće investicije

Okrugli stol Večernji list
Slavko Midžor/Pixsell
02.12.2010.
u 12:00

Dosad smo financirali investiciju bez ijednog eura kredita i pokriven je građevinski plan za tri do četiri godine

EMAC Capital kupio je kod Stona na poluotoku Pelješcu četiri milijuna četvornih metara poljoprivrednog zemljišta, s ciljem da ga prenamijeni za luksuzni turizam. Nakon dvije godine čekanja, dobili su negativan odgovor. Očekuju da prenamjena koju provode lokalne vlasti završi 2011.

Kad očekujete povrat investicije?

Kod tako velikih projekata može se razvući i na deset godina. Ako bi gradnja, prema našim planovima, počela 2014. ili 2015. godine i trajala četiri do pet godina, povrat se može očekivati nakon tri godine, znači ukupno za nekih devet godina.

Imate li dovoljno jaku kapitalnu osnovu da toliko čekate na povrat?

Dosad smo financirali investiciju bez ijednog eura kredita i pokriven je građevinski plan za tri do četiri godine. Poslije ćemo graditi novcem s tržišta, nijedan developer nema novac na računu.

Biste li se usudili ući u neku drugu investiciju u Hrvatskoj?

Ne. Novu investiciju zasad ne planiramo. Svjetska kriza promijenila je stvari, sve se preokrenulo i svatko se uzda u sebe. O drugim investicijama ne razmišljamo, cilj nam je da se održe postojeće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije