Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

Profumo za odlazak iz UniCredita dobio čak 40 milijuna eura

Alessandro Profumo, glavni direktor UniCredita
Patrik Macek/PIXSELL
11.11.2010.
u 08:27

Najveća talijanska banka, koja je ujedno i vlasnik Zagrebačke banke, imala je 15% nižu dobit u trećem tromjesečju u odnosu na isto razdoblje lani. Dobit sada iznosi 334 mil. eura

Čak 40 milijuna eura dobio je bivši čelnik UniCredita Alessandro Profumo za odlazak iz te najveće talijanske banke. To čini samo dio troškova UniCredita u trećem tromjesečju. Naime, troškovi su u tom razdoblju iznosili 3,9 milijardi eura, što je tri posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Dobit je u trećem kvartalu bila 15 posto niža u odnosu na isto razdoblje lani i iznosila je 334 milijuna eura, dok je lani ona bila 394 milijuna eura. Neto kamatni prihodi UniCredita ostali su na četiri milijarde eura.

Federico Ghizzoni, glavni izvršni direktor banke koji je zamijenio Profuma, izjavio je kako namjerava revidirati strategiju banke u potrazi za profitabilnošću, piše Bloomberg.

- Želimo refokusirati našu prisutnost na tržištu srednje i istočne Europe, a ne je smanjiti - tvrdi Ghizzoni. Dobit u toj regiji je utrostručena u tromjesečju zahvaljujući nižim rezervacijama u Turskoj, Rusiji i Kazahstanu.

Ipak, u nekim drugim područjima čak ni smanjene rezervacije na nenaplative kredite nisu pomogle da se poboljšaju poslovni rezultati UniCredita, inače i vlasnika Zagrebačke banke, a za lošiji rezultat može se optužiti i niže prihode iz trgovanja vrijednosnicama.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije